Використання анкерів під час ремонтних, оздоблювальних, будівельних робіт

22 Березня 2021, 16:15
1808

Під час виконання будівельних та ремонтних робіт майстри застосовують різні види кріплень. Для бетону кращим вибором вже багато років вважається анкер. Це особливий тип болта, який дозволяє зафіксувати на твердій поверхні практично будь-який об'єкт: від будівлі до промислового обладнання.

Унікальна конструкція анкера забезпечує надійність з'єднання та можливість витримувати великі навантаження. Головне – підібрати якісний кріпильний елемент, виготовлений відповідно стандартів ГОСТ/DIN і який прямо відповідає своєму призначенню.

Чим анкерний болт кращий за інші кріпильні елементи

Обираючи кріпильний елемент, треба враховувати багато факторів: від матеріалу основи до типу навантажень та умов використання. Наприклад, звичайні гвинти, болти та шурупи вимагають підготовки отвору, нарізання різьби тощо. З бетонною поверхнею подібні елементи не рекомендовано використовувати, бо вони не завжди можуть витримати велику вагу. Анкер, завдяки своїй конструкції, для цих задач підходить набагато краще. Він складається з двох частин:

  • розпірної – розміщується в бетоні та створює силу тертя;
  • нерозпірної – несе на собі вагу предмету, що фіксується;

Подібний устрій забезпечує наступні переваги анкерів:

  • здатність забезпечувати надійну фіксацію протягом тривалого часу;
  • можливість легкого монтажу на будь-якій твердій поверхні;
  • спроможність витримувати великі навантаження та тиск конструкції.


 

Забивні та клинові анкери, стрижневі фіксатори

На ринку існує багато різновидів кріплень. Широкий асортимент представлений на сайті інтернет-магазину «Булат Метал», на якому можна знайти всі затребувані метизи. Анкери теж бувають різними. Одні використовуються для фіксації дверних коробок, інші здатні з'єднати будівлю та фундамент. Розглянемо основні види за типом конструкції. Їх усього три:

  • забивні;
  • клинові;
  • стрижневі фіксатори.

Перші виготовляються зі сталі або латуні. Вони мають доволі просту конструкцію. Різьба знаходиться всередині. Такий анкер забивається у камінь, бетон чи цеглу, потім розтискується та забезпечує необхідний ступінь зчеплення. Після чого вставляється нерозпірна частина.

Клинові вироби мають невеликий клин, який розширюється в отворі для отримання бажаного рівня надійності. Головка подібних болтів нерідко робиться утопленою. Подібні анкери обирають під час монтажу дверних та віконних коробок.

Схожу конструкцію з клиновими анкерами мають стрижневі фіксатори. Їх використовують для виконання оздоблювальних робіт. Металевий стрижень здатен витримати кілька ізоляційних або облицювальних шарів. Подібні фіксатори можна встановлювати під невеликим кутом до поверхні – це їхня ключова властивість.

Існують анкери з гайкою та без, з гачком замість класичного болта, хімічні для бетону та інші різновиди. Усі їх об'єднує схожий принцип дії. Обираючи анкер, віддавайте перевагу перевіреним виробникам та постачальникам, щоб бути впевненими у надійності


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024