Земельні відносини, соціальні об’єкти та дороги – проблемні питання Світязя і навколишніх сіл

22 Березня 2021, 10:05
3477

16 березня Сергій Карпук, Шацький селищний голова, провів особистий прийом громадян у селах Світязь, Омельне та Підманове. Разом з очільником проблемні питання місцевих жителів вивчали Богдан Тимошук, секретар селищної ради, та Віктор Плейтух, староста.

Про це йдеться на сайті Шацької селищної ради.

В селі Омельне керівники оглянули приміщення сільського клубу, яке потребує ремонту. Місцеві жителі просили допомогти відновити в ньому культурну діяльність, аби дітям та молоді було де проводити вільний час. Селяни скаржилися на те, що шкільний автобус дуже рано відвозить дітей до школи у Світязь, де вони годину чекають початку уроків. Також мешканці хочуть, аби від їхніх садиб періодично забирали сміття – задля уникнення утворення стихійних сміттєзвалищ.

1

1

2



 

Особливо активними під час виїзного прийому були жителі села Підманове. Перед представниками влади озвучили проблему поганого стану дороги, яка веде до кладовища, та необхідності його огородження. Просили побудувати сільський клуб та посприяти тому, аби в село заходив громадський транспорт. Серед інших проблем – неможливість підключення до електромережі нового житлового кварталу, захаращеність меліоративних каналів, факти порушень у сфері земельних відносин.

Жителі Світязя запитували про ймовірність будівництва в селі нового дитсадка та спортивного майданчика, порушували проблеми відсутності місць у дитячому закладі, несправного вуличного освітлення, поганих доріг. До речі, стан сільських доріг погіршився через те, що по вулицях проводилися роботи з каналізування. До завершення проєкту підрядник обіцяє усунути недоліки та відновити шляхи.  

Чимало питань під час особистого прийому стосувалися земельної сфери: узаконення ділянок, виділення земельних площ під будівництво та ведення сільського господарства.

Всі звернення громадян були зафіксовані і спрямовані у відповідні підрозділи для подальшого вирішення порушених проблем.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024