Де і як можна розважитися на Шацьких озерах

23 Липня 2017, 11:15
23583

Літо такий тихий та спокійний у міжсезоння Шацький край перетворює на вулик: сюди покупатися у кришталево чистих хвилях Світязя приїжджають з усієї Волині, жителі Київської, Рівненської, Житомирської, Львівської та інших областей. В останні роки облюбували відпочинок на Світязі білоруси та поляки. І у кожного з них – своя причина навідатися на Шацькі озера.

Але сьогодні туристи стали вже більш вибагливими до відпочинку. Вони не лише хочуть позасмагати на пляжі та покупатися. Багато хто з них надає перевагу активному відпочинку. То що ж може запропонувати Шацьк відпочивальникам?

Найперше, це екскурсії. Їх на Світязі пропонують в будь-який спосіб і будь-чим. Наприклад, якщо ви любите спорт, для вас цікавими, пізнавальними та корисними стануть велосипедні екскурсії – велоралі, екскурсії на байдарках «Поліська Амазонка» та «Поліські джунглі», «Шляхи робінзонів», екскурсія на човнах «Озерний лабіринт».


 

А якщо ви хочете за короткий час дізнатися та побачити більше – вам на екскурсію на позашляховику «Країна озер», що включає поїздку в села та на інші, не менш гарні озера, що входять до Шацького національного природного парку.


 

Популярністю користуються прогулянки на яхтах, правда, вона обійдеться дещо дорожче. Маршрути екскурсій:  до таємничого острова та із зупинкою на ньому, навколо острова, до заток Бужня та Лука, де можна побачити квітучі лілії та багато іншого.  Під час екскурсій ви почуєте розповіді, історії та легенди про Шацькі озера. Тривалість екскурсії: від 1 години.

1

 

Все більше популярності набуває підводне плавання. Благо, глибина озера  (найбільша - 59 метрів) та прозора вода дозволяють без перешкод подивитися на підводний світ озера, яке увійшло до списку Семи природних  Чудес України. Якщо пощастить - побачите як пропливають  зграї різних риб, а, можливо, навіть  зустрінете рідкісну рибу - вугра. У вас буде можливість поплавати по  джунглях  із водоростей  (а в Свіятзі їх більше 50 видів!) та отримати незабутні відчуття побачивши підводний світ Шацьких озер! Докладніше про різноманітні екскурсії можна знайти інформацію на сайті ozera.com.ua/ua/.


 

Є бази відпочинку, які пропонують своїм відпочивальникам ще й розваги. І не тільки. Наприклад, у маєтку «NESTER-House» своїм клієнтам пропонують оздоровчі чани, лікування сапропелевими грязями, масаж. А чоловіків розважить та заспокоїть істинно чоловіче заняття - риболовля. Можна тут взяти напрокат квадроцикла і погасати світязькими пагорбами, взяти в оренду катамарани та човни.


 

Є тут і розваги для дітей. З користю для здоров’я та цікаво провести час можна на« Базі Верхолаза», що знаходиться за селом Світязь.


 

А на пляжах відпочивальникам також не дадуть посумувати. У селі Світязь на пляжі в Куточку рибалки є послуги масажу, тут вам і майстер-клас із виробів з глини покажуть.


 

І хто ж не любить водяні гірки: тільки встигнеш моргнути – і ти вже з висоти летиш у воду!


 

Для любителів постріляти є тир. До послуг відпочивальників – катамарани та човни на будь-який смак та вигляд: хоч – машиною по озері їздь, хоч – з гірочки – й у теплу світязьку воду! Але у вихідні, якщо спекотна погода, аби поплавати на катамарані, доведеться трохи почекати в черзі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024