Чому в села Шацького району не хочуть їздити перевізники

20 Липня 2017, 12:05
1997

Ситуація із перевезенням пасажирів в селах Шацького району залишається складною.

Про це говорив перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух на сесії Шацької районної ради 18 липня, звітуючи перед депутатами про стан організації пасажирських перевезень.

Коли з міжміськими маршрутами протягом року проблем немає, то з внутрішньорайонними проблеми виникають постійно. Якщо на території Грабівської, Пульмівської, Ростанської, Піщанської сільських рад перевезення пасажирів задовольняє потреби місцевого населення, то постійно виникають проблеми з забезпеченістю маршрутним перевезенням Прип’ятського та Самійличівського старостинських округів.

Були оголошені конкурси, постійно ведуться перемовини з перевізниками, які могли б взятися за перевезення на цих територіях. Аби вирішити проблему, доводиться залучати перевізників з інших районів, бо місцеві не надто охоче йдуть на контакт та не погоджуються на те, що пропонує районна влада. Був оголошений конкурс на здійснення пасажирських перевезень, але ніхто заявок не подав. Допомогти закрити внутрішньорайонні маршрути обіцяє обласна влада. Через департамент інфраструктури облдержадміністрації вдалося вдалосяя зробити рейси до сіл Острів’я, Мельники, Гаївка, Піща, з Шацька до пансіонату «Шацькі озера», села Підманове.

Але найкращим виходом врегулювання ситуації могло б стати придбання в майбутньому об’єднаною громадою свого транспорту та передати його на баланс комунальному господарству. В такому випадку можна було б розробляти свої маршрути та не залежати ні від області, ні від перевізників, які ставлять свої умови. Тому це питання поки залишили на контролі постійної комісії районної ради з питань промисловості, будівництва та транспорту. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024