На Волині обговорили діяльність природних парків

12 Березня 2021, 14:00
1806

У Луцьку відбулася робоча нарада із представниками природно-заповідного фонду Волинської області. Зокрема, у головній адмінбудівлі області зустрілися керівники національних природних парків та заповідника Волині із заступником голови облдержадміністрації Олександром Троханенком сьогодні, 11 березня 2021 року.

Про це повідомляють у Волинській ОДА.

Слід зазначити, що на території Волинської області функціонують три національні природні парки – Шацький, «Прип'ять-Стохід», «Цуманська Пуща» та один природний заповідник – Черемський.

«Ми з вами зібралися, аби обговорити важливі питання по природоохоронних заходах та ознайомитися з основними проблемами з якими ви стикаєтеся. Волинська ОДА готова до співпраці, щоб разом напрацювати шляхи розв'язання конкретних проблем», – сказав під час наради Олександр Троханенко.

Зокрема присутні обговорили нинішній стан національних парків і природного заповідника, їхню роботу, проблеми та перспективи розвитку, рекреаційну діяльність та заходи, які передбачають захист природного ресурсу підпорядкованих територій. Також кожен із представників парків прозвітував за їхню діяльність за попередній рік та окреслив своє бачення щодо вирішення того чи іншого питання.

«Я хочу подякувати за таку зустріч, адже вперше на Волині зібрали всіх представників заповідного фонду області, аби обговорити їхні проблеми. Впевнена, що і надалі буде спостерігатися така тенденція», – зазначила директорка Шацького національного природного парку Марія Христецька.

Своєю чергою заступник голови ОДА запевнив, що виконавча гілка влада готова сприяти та допомагати у розв'язанні проблемних питань у межах своєї компетенції.

Читайте також: В Україні на пенсію можна буде вийти в будь-якому віці





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39