В рамках «Великого будівництва» відновлять та реставрують об'єкти культурної спадщини

11 Березня 2021, 15:40
1585

Президент України Володимиром Зеленським прийняв рішення про відкриття нової програми в рамках «Великого будівництва».

Нова програма отримала назву «Велика реставрація». На реалізацію виділили 2 млрд грн. Про це заявив заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», – пише УНІАН.

«Президентом ухвалено рішення про відкриття нової програми в рамках "Великого будівництва", яка називається "Велика реставрація», – повідомив Кирило Тимошенко.

Це програма відновлення та реставрації об'єктів культурної спадщини - театрів, замків, музеїв, фортець і так далі. На програму "Велика реставрація" виділена рекордна сума в історії України - 2 мільярди грн", - зазначив Тимошенко.

За його словами, головною метою "Великої реставрації" є збереження культурної спадщини.

"Ми не відновлюємо такі об'єкти, щоб вони стояли порожні - ми будуємо до них дороги, заводимо туди новий менеджмент, щоб люди приїжджали, дивилися і дізнавалися більше про власну країну. Це важливо в сьогоднішній реальності, коли люди через пандемію не зможуть багато виїжджати за кордон", - сказав Тимошенко.

За його словами, на деяких об'єктах роботи вже почалися і їх темпи будуть рости.

Україна в рамках проєкту "Велика реставрація" в наступні три роки відновить близько 150 об'єктів історичної та культурної спадщини.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром