Об’єднані громади мають активізувати роботу з підготовки інфраструктурних проектів

19 Липня 2017, 15:30
1084

Об’єднані громади мають активізувати роботу щодо підготовки заявок на проекти, які планується фінансувати за рахунок коштів субвенції на розвиток інфраструктури. А обласні державні адміністрації та Центри розвитку місцевого самоврядування повинні стати першими помічниками для громад у цьому питанні.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода в ході засідання Комісії з розгляду проектних заявок на проекти, що можуть фінансуватися за рахунок субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ.

«Минулого року в цей час, через велику кількість заявок, Комісія не встигала їх розглядати. Цьогоріч громад вдвічі більше, відповідно мала б зрости і кількість заявок, хоча фактична ситуація демонструє інше. Чому така пасивність? Обласні державні адміністрації та Центри розвитку місцевого самоврядування мають зайняти активну позицію і допомогти громадам, особливо новим, які вперше зараз стикаються з питаннями підготовки таких документів», - сказав В’ячеслав Негода.

В ході сьогоднішнього засідання Комісія розглянула 105 заявок, що надійшли від 29 ОТГ з 12 областей України. Погоджено Комісією 97 заявок, загальна вартість проектів по яким складає більше 96 млн грн. Решту заявок направлено громадам на доопрацювання.

Нагадаємо, держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Для цього у Державному бюджеті на 2017 рік передбачено 1,5 млрд грн. Ці кошти спрямують на розвиток інфраструктури 366 об’єднаних громад, створених у 2015-2016 роках.

Раніше Комісія схвалила 22 проекти від 6 об’єднаних територіальних громад з 5 областей.

Питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад врегульовано постановою кабінету Міністрів України № 200 від 16 березня 2016 року.

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024