Українська економіка в січні скоротилася ще майже на 3%

10 Березня 2021, 16:57
1837

Валовий внутрішній продукт України в січні поточного року скоротився на 2,6-2,8%. Основну роль в цьому зіграли карантинні обмеження.

Про це повідомляють в «Огляді економічної активності», опублікованому на офіційному сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Чергові обмеження січневого локдауну (з 8 по 24 січня включно) викликали певне загасання виробничої активності більшості суб'єктів економічної діяльності, посиливши песимістичні настрої бізнесу. Зокрема, у січні 2021 року зменшення зведеного індексу виробництва товарів і послуг з основних видів економічної діяльності становило 4,0% (падіння на 2,5% у січні 2020 року).

Як зазначили в Мінекономіки, основний негативний внесок у динаміку зведеного індексу виробництва товарів і послуг з основних видів економічної діяльності сформували такі виробничі види економічної діяльності, як промислове виробництво, будівництво та сільське господарство.

Серед сфери послуг від посилення карантину традиційно найбільше постраждав сектор пасажирського транспорту, в той час, як роздрібний сегмент ринку залишався єдиним видом, який демонстрував зростання

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром