Засудили прикордонника, який втік з військової служби

10 Березня 2021, 12:30
3590

У Шацькому суді розглянули справу уродженця Володимира-Волинського, який не з'явився вчасно на службу, чим порушив Закон України «Про оборону України» та Закон України «Про військовий обов`язок і військову службу».

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Військовослужбовець  прикордонної служби «Грабове» відділу прикордонної служби «Світязь» Луцького прикордонного загону з 21 жовтня  року по 19 листопада 2020 року чоловік був відсутній на службі без поважних причин і не виконував службові обов`язки.

Контрактник не мав наміру назавжди ухилитись від проходження військової служби, але не отримав дозволу відповідного командира (начальника), чим вчинив кримінальне правопорушення.

Військовослужбовець свою винність у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю та розкаявся, просив його суворо не карати, звільнити від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням.

Розглянувши справу суд визнав винним чоловіка та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки. 

Але на підставі статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд вирішив звільнити військовослужбовця від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення та виконає покладені на нього обов`язки. Чоловік мусить періодично з`являтися для реєстрації до командира військової частини, а в разі припинення  військової служби,– до уповноваженого органу з питань пробації

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024