Пульмівська сільська рада судиться з Держгеокадастром за ділянку прибережній смузі Світязя

05 Березня 2021, 15:57
Озеро Світязь 4583 Джерело: wikipedia.org
Озеро Світязь

Очільник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Володимир Боярчук вважає, що у попередні роки земля біля озера Світязь виділялась з численними порушеннями.

Про це він розповів в інтерв’ю  «Першому».

«Не хочу нікого звинувачувати, але дуже недолуга політика була щодо Світязя. Там отримали землю всі, окрім тих, хто мав би отримати. Було навіть таке, що не лише немісцеві, а й не учасники АТО. Подавали заяви начебто учасники, а за ніч ділянки оформлювалися на зовсім інших осіб з допомогою не дуже добросовісних нотаріусів. Попередники таке допускали», - каже посадовець.

Як приклад він наводить виділення ділянки шириною всього 8 метрів в прибережній захисній смузі на території Пульмівської сільської ради. 24 вересня минулого року її виділили Анатолію Іващику, а вже за кілька днів земля перейшла у власність мешканки Львівської області Марії Демчук. Сільська рада наразі судиться за цю ділянку.

Детальніше про це розповідає начальник юридичного управління ГУ Держгеокадастру у Волинській області Анатолій Стрільчук:

«Нам прийшла повістка до суду 5 лютого цього року. Пульмівська сільська рада позивається до Іващика Анатолія СтепановичаДемчук Марії Михайлівни та Головного управління Держгеокадастру у Волинській області через те, що наказом від 24.09.2020 року було затверджено проєкт землеустрою ділянки площею 0,1375 гектара в прибережній захисній смузі озера Світязь. Як йдеться у позові, 24.09 проєкт землеустрою затвердили Іващику Анатолію Степановичу, а 09.10 цю земельну ділянку передали Марії Демчук. Вона проживає у місті Рава-Руська Львівської області. Сільська рада затребувала судову експертизу земельної ділянки й експерт встановив, що це майже 4 сотки водоохоронної зони.

Хоча, ще до вересня сільська рада кілька разів зверталася до геокадастру, повідомляла, що це прибережна захисна смуга і не потрібно там виділяти земельну ділянку. Але рішення геокадастром чомусь було прийнято. Тепер право власності може скасувати лише суд.

Що там можна зробити – загадка. Але місце привабливе»

Також керівник волинського геокадастру розповів, що ще у Мельниках зарезервовано близько 20 ділянок для учасників АТО. Процес надання землі триває постійно.

«Я вже надивився багато. Приходить учасник АТО, має вже кілька ділянок і там, і сям. Питаю, що він ще хоче. «Ну, я для кума ще». Питаю, чи кум учасник АТО. Відповідь – ні. Ну, так же не можна… Не треба зловживати своїми правами», – ділиться Володимир Боярчук.

Володимир Боярчук
Володимир Боярчук

Анатолій Стрільчук
Анатолій Стрільчук

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром