Голова обласної ради відвідав комунальні заклади облради на території Шацької громади

05 Березня 2021, 13:15
2054

Під час робочої поїздки голова обласної ради Григорій Недопад, начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності Михайло Імберовський та керуючий справами апарату обласної ради Дмитро Дубняк відвідали заклади комунальної власності Шаччини, Любомльщини та Рожищенщини.

Про це інформують у Волинській обласній раді.

На території Шацької громади керівники обласної ради побували у «Волинському обласному санаторії «Лісова пісня». Гості оглянули матеріально-технічну базу закладу та обговорили проблему добудови спортивно-оздоровчого комплексу з басейном, зведення якого почалося ще 30 років тому.

«Минулого року об'єкт увійшов до переліку ДФРР, але кошти виділені не були.  До цьогорічного переліку ДФРР недобудований басейн не включили, однак наявність басейну дуже важлива для оздоровниці, адже ми зможемо привабити більшу кількість клієнтів, які купують комерційні путівки упродовж всього календарного року, а не лише у літні місяці», - зауважила тимчасово виконуюча обов’язки директора закладу Руслана Дибель.

Ще однією проблемою для керівниці «Лісової пісні» лишається подальше функціонування протитуберкульозного санаторію для дітей, що у селі Згорани колишнього Любомльського району. Волиньрада попереднього скликання прийняла рішення про  реорганізацію цієї оздоровниці шляхом приєднання до санаторію «Лісова пісня».

«У нашому колективі є бачення розвитку санаторію у Згоранах та перспективи виходу його на ринок», - переконує Руслана Дибель.

Минулого року за кошти «Лісової пісні» були утеплені тутешні будівлі, замінені вікна та зроблено ремонт другого поверху спального корпусу санаторію. Між тим, Руслана Дибель наголошує, що цей об'єкт потребує ще чималих капіталовкладень.

«Треба віддати належне керівництву «Лісової пісні», адже, взявши на себе такий великий тягар, вони не те що не дозволили Згоранському санаторію надалі руйнуватися, а й за власні кошти утримували та покращували його стан», - прокоментував побачене Михайло Імберовський.

Майновий комплекс санаторію у Згоранах включає також приміщення школи на 345 місць, що наразі стоїть пусткою. Разом із тим, Головненська територіальна громада має проблему переповненості освітніх закладів, адже школа в Головному ще недобудована, а школа в Згоранах - перенавантажена.

«До обласної ради надійшло звернення Головненської громади щодо передачі школи Згоранського санаторію на баланс територіальної громади. Крім того, санаторій розташований на березі прекрасного озера Пісочне, а відтак там також можна оздоровлювати волинських дітей. Ми разом із депутатським корпусом обласної ради будемо міркувати, як прийняти найефективніше рішення, щоб на обласному бюджеті не було зайвих витрат і щоб зменшити фінансове навантаження на «Лісову пісню», яка власним коштом утримує усю тамтешню інфраструктуру. Тому зараз розглядаємо кілька варіантів розвитку подій і я думаю, що вже найближчим часом депутатам будуть запропоновані відповідні рішення, аби зберегти та вдихнути нове життя у цей заклад ", - зауважив голова обласної ради Григорій Недопад.

1

2

1

1




 

Коментарі
05 Березня 2021, 22:26
Цікаво чи всі були на роботі
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024