У чому Світязь «переплюнув» Азовське море

15 Липня 2017, 18:13
5762

Влітку безліч українців вирушають у відпустки. І вони намагаються знайти найкращі туристичні місця в Україні. І таких у нас досить багато. Одним із таких місць можна назвати озера у Шацькому районі.

Саме тому сайт mgirnews вирішив описати цей курорт, сподіваючись, що це відповість на питання: «Де відпочити влітку в Україні?».

Шацькі озера вже дуже давно приваблюють туристів з усієї України. І це не просто так, адже ще з часів СРСР, там дуже сильна туристична інфраструктура. Зараз там є 4 бази відпочинку: «Гряда», «Світязь», урочища «Гушове» та «Пісочне». Крім усього цього, на березі Шацьких озер можна знайти величезну кількість приватних будиночків, котеджів, дитячих і спортивних таборів і досить багато наметових містечок для любителів відпочинку на природі.

Але за останні 20 років тут мало чого змінилося, тому люди, які звикли до комфортного відпочинку з усім переліком додаткових послуг, можуть бути розчаровані відпочинком тут. Адже майже всі бази відпочинку тут досить таки бюджетні та простенькі. Але, в теж час, за невеликі гроші можна отримати комфортне місце для проживання, майже на березі озера і непогане харчування.

Так само на Шацьких озерах є свій санаторій. Він досить недорогий, з огляду на своє розташування. За 3-4 тис. грн. тут можна отримати лікувальний курс і 4-разове харчування.

Головною перлиною Шацьких озер, звісно, є озеро Світязь. До речі, воно найбільше в усій Україні. Його глибина досягає 58 метрів. Це майже в чотири рази більше, ніж в Азовському морі.

А вода на Світязі настільки чиста, що дно видно на глибині восьми метрів. Щорічно сюди приїжджає величезна кількість туристів, їх вабить недорогий відпочинок, чудова природа, непогана туристична інфраструктура.

Крім усього цього, Шацькі озера – прекрасне місце для любителів риболовлі. Більше 30 видів риби, серед якої найбільш почесним уловом вважається вугор. А в деяких озерах можна зловити і раків.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024