Шацький суд оштрафував водія на 10 тисяч за їзду у нетверезому стані

22 Лютого 2021, 12:34
2942

У Шацькому районному суді розглянули справу водія, якого поліцейські піймали в стані алкогольного сп'яніння.

Про це йдеться у постанові районного суду.

Так, від сектору поліцейської дільниці № 2 (сел. Шацьк) Ковельського РУ ГУНП у Волинській області надійшли матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності безробітного українця, за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП  (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

09 січня 2021 року о 17 год. чоловік на автодорозі ПП «Пулемець» - с. Пулемець, на відстані 2 км від с. Пулемець, керував автомобілем VOLKSWAGEN PASSAT, в стані алкогольного сп`яніння. Своїми діями чоловік порушив вимоги п. 2.9а правил дорожнього руху, чим вчинив правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Винність водія у вчиненні вказаного правопорушення доведена фактичними даними, викладеними в протоколі про адміністративне правопорушення, результатами алкостера Драгер, матеріалами справи та його поясненнями даними в судовому засіданні, в яких він свою винуватість визнав повністю.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, суддя  постановив визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив горе-водієві адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік, а також стягнути з водія в дохід держави судовий збір у розмірі 454 (чотириста п`ятдесят чотири) грн.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром