Від простих кімнат до віп-умов: де і за скільки можна відпочити на Світязі

11 Липня 2017, 17:05
3801

Літо – в усіх сенсах гаряча пора для мешканців прилеглих до Шацьких озер сіл. Ще б пак, чи не в кожному дворі тут стоять будиночки для відпочивальників, чи не на кожному паркані – таблички з переліком зручностей і написом «Є вільні кімнати». 

Про це пише Волинь24.
Туристам тут пропонують чималий вибір житла – від найпростіших кімнат до номерів люкс. Відповідно, й ціни на них – кардинально різні.

ДЕ ШУКАТИ НАЙДЕШЕВШЕ ЖИТЛО

Найдешевше житло в селі Світязь можна знайти просто на подвір’ях місцевих жителів. Чимало селян на території своїх обійсть збудували невеликі літні будиночки. Кілька кімнат з двома або чотирма ліжками, спільна кухня, туалет і душ на вулиці. З бонусів – телевізор на кухні, а подекуди – навіть Wi-Fi. З мінусів – ніякої звукоізоляції, тому шумна компанія по сусідству може поставити хрест на спокійному відпочинку.

За такі умови власники просять від 80 гривень з людини. Або ж 200-250 гривень за двомісну кімнату. За окрему плату можна взяти напрокат у господарів катамаран чи човен.

Цікаво, що дешевше житло можна знайти вже за 200 метрів від озера, а з такими ж умовами, але дорожче – всередині села, тобто далі від водойми.
 

ЖИТЛО ДЛЯ ВЕЛИКИХ КОМПАНІЙ

Ще один варіант бюджетного відпочинку на Світязі – проживання в котеджах. Мінімум за людину доведеться заплатити 150-200 гривень.


 

В цьому випадку кухня, душ і туалет будуть спільними. Є можливість зайняти одразу цілий поверх, поділившись по кілька людей на кімнату.

Заплативши 450 гривень, можна винайняти двомісний номер з простенькими умовами – ліжко, телевізор, тумбочки. Туалет і душ – в коридорі.



За схожі умови на Гряді, але з туалетом і душем в окремому приміщенні, цілодобовою подачею гарячої води, з людини просять вже 180-200 гривень.

У 600 -700 гривень може обійтись тримісний номер.

Номер люкс з кондиціонером, холодильником, туалетом, супутниковим телебаченням і Wi-Fi на дві людини коштуватиме 800 гривень. А проживання у такому ж покращеному номері, але з двома кімнатами, коштуватиме вже 1200 гривень за добу.

На території котеджу постояльці можуть користуватись бесідками, мангалами та качелями.


 

Також у селі Світязь, фактично на березі озера, можна жити у мотелі. Тут двомісні номери коштують від 550 до 950 гривень.

ВІП-УМОВИ НА ГРЯДІ

Проживання у номері люкс в урочищі Гряда на усіх базах відпочинку коштує 1200 гривень за добу. Переважно це двокімнатний номер у великому дерев’яному будинку. Зі зручностей – туалет, ванна чи душ всередині номера, а також телевізор та холодильник. Втім, навіть у найдорожчому номері окрему кухню знайти неможливо. Максимум, на що можна розраховувати – раковина і електрочайник, плита ж – на спільній кухні.

У таких же будинках можна винайняти простіший двомісний номер за 600 гривень, за 750 – тримісний.

В таких будиночках - номери люкс
В таких будиночках - номери люкс

І невеличка кухня без плити. Зробити чай можна, але готувати все-одно доведеться ззовні
І невеличка кухня без плити. Зробити чай можна, але готувати все-одно доведеться ззовні

У великих номерах є додаткова кімната
У великих номерах є додаткова кімната

Варто зазначити, що липень і перша половина серпня на Світязі – розпал сезону. Якщо хочете відпочити тут у цей час, про житло слід подбати заздалегідь

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром