Шацьк: освятили накупольні хрести Свято-Михайлівського храму

11 Липня 2017, 11:15
5898

Будівництво храму в будь-якому населеному пункті є тривалим та вистражданим для кожної церковної громади. Протягом останніх років зрештою постали стіни Свято-Михайлівського храму УПЦ КП в Шацьку, а нещодавно завершили зведення куполів.

І вже у неділю, 9 липня в Шацьку відбулась визначна подія – освятили накупольні хрести для Свято-Михайлівського храму, які незабаром будуть встановлювати будівельники.
На Чин освячення прибув керуючий Володимир-Волинською єпархією Преосвященний єпископ Матфей разом із духовенством. Співслужили Його Преосвященству благочинний Шацького деканату митрофорний протоієрей Михайло Цвинкилевич, настоятель Свято-Михайлівського храму протоієрей Роман Скірак.


 

На освячення куполів також зібралося чимало парафіян, були також голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, голова Шацької селищної ради Сергій Віннічук, меценати та благодійники, які давали кошти на будівництво церкви.

«Я невимовно радий з того, що ми дочекалися цього дня, коли освячуємо хрести, які будуть підняті на куполи цього храму. Цей храм багато вистражданий, і повірте, він десь повторює долю нашої нещасної неньки України. Душа нашої держави зовсім інша, ніж наш матеріальний стан і наш добробут. Бо зовні все здається гарно, красиво, навіть десь благочестиво. Насправді все не так.

Та сама державність, незалежність - це не був дарунок з неба, від Бога, як декому може так здаватись. Згадайте, скільки людей полягло від часів Київської Русі і до наших днів, скільки пролилося крові за цю землю? Скільки полягло людей за українську церкву! Віримо, що ще трохи - і цей храм постане у всій своїй красі. Так, це дуже важко, але спільно, громадою ми все зробимо. Дякую отцю Роману, що за короткий термін він зумів звести стіни храму, своєю любов’ю, великим трудом і невтомною працею, завзяттям показав, що задля Божої справи можна зробити усе. До завершення - ще ой як багато роботи, яку, вірю, отець Роман спільно з парафіянами таки зробить,» - сказав єпископ Матфей, вітаючи парафіян зі святковою подією у духовному житті їхнього селища.

1

 

Слова подяки за труди та допомогу у будівництві храму владика висловив тим, без чиєї фінансової допомоги не було б початку зведення храму, та нагородив церковними відзнаками – орденами Святителя Миколая Чудотворця – Юрія Капляра, Петра Федонюка, Георгія Курагеу. Благословенними грамотами відзначили й інших благодійників, що активно долучались до будівництва храму – підприємця Василя Печука, директора Шацького лісового коледжу Ігоря Жмурка, начальника КП «Будинкоуправління» Івана Коваля. А з рук єпископа Матфея отець Роман отримав почесну відзнаку від першого окремого мотопіхотного батальйону як волонтер та військовий капелан.

Парафіяни та духовенство вірять, що спільними зусиллями, з Божою поміччю та людською щедрістю храм таки постане у всій своїй красі, в якому будуть зноситись молитви до Всевишнього з подякою та проханням благословення для кожного українця та нашої держави.

1

1

1

1

1

1

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром