Світязь: затримали фальшивомонетника

10 Липня 2017, 17:47
1887

Працівники поліції Шацького району в селі Світязь викрили 38-річного мешканця Ківерець за підозрою у збуті грошових коштів з ознаками підробки.

У чоловіка виявили та вилучили п’ять купюр номіналом по 100 дол. США з явними ознаками підробки. Вилучені купюри відправили на експертне дослідження. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199, – повідомляють у секторі комунікації поліції Волинської області.

9 липня, приблизно о 15 годині, поблизу місцевого кафе у селі Світязь Шацького району, правоохоронці затримали 38-річного мешканця Ківерець за підозрою у збуті фальшивих грошей.

В його автомобілі поліцейські виявили та вилучили п’ять банкнот номіналом по 100 дол. США з явними ознаками підробки.

Купюри вилучили та відправили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.199 Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення пересилання, ввезення в Україну з метою збуту, а також збут підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024