Як у Піщі святкували Купала в компанії з народним артистом України

10 Липня 2017, 16:30
Ансамбль «Розмай» 9529
Ансамбль «Розмай»

Колоритне, барвисте, п’янке, веселе, магічне і гаряче… Це свято – Купайлів день, яке поєднало в собі загадкову обрядовість української минувшини і світ творчості та розваг сьогодення.

В селі Піща цей день – багате на події веселе дійство, яке по праву можна назвати Днем села. Щоб побачити свято, сюди приїздять люди майже з усього Шацького району, а також з Республіки Білорусь, з якою межує Піщанська сільська рада.

Цьогорічний Купала, який традиційно святкували на Івана, 7 липня, порадував і погодою, і великою кількістю гостей, і потужною концертною програмою від місцевих та приїжджих артистів, і розмаїттям розваг: як для дітей, так і для дорослих.

В очікуванні концерту піщани і гості села мали можливість посмажити шашлик і поласувати рибкою, дітвора – пострибати на батутах, поковзатися з надувних гірок, покататися на маленькому поїзді, зробити собі тату чи аква-грим.

З першими звуками музики глядачі підтягнулися до сцени , що на самому березі Великого Піщанського озера. Всіх, хто прибув на свято, тепло привітав Олександр Бакун, Піщанський сільський голова, побажавши односельцям гарно відпочити і повеселитися. Велике сільське свято вже п’ятий рік поспіль не обходиться без сюрпризів і подарунків від благодійного фонду «Патріоти Волині». Денис П’ятигорець, директор благодійного фонду, зумисне приїхав до Піщі, щоб привітати селян зі святом і передати вітання від народного депутата України Степана Івахіва.

-Завжди радий бувати в вашому мальовничому селі. Піща – унікальний населений пункт! Тут найстаріша школа, наймолодший сільський голова, наймодніші вуса в його попередника і найбільше вогнище на Івана Купала! Ми до вас приїхали з гарними подарунками, які дістануться щасливчикам з виграшними лотерейними квитками. Також очікуйте на музичний сюрприз – виступ народного артиста України, - заінтригував піщан Денис П’ятигорець.

Насичена концертна програма від Піщанського сільського Будинку культури  (директор Валентина Будько) порадувала гостей багатством творчих жанрів. Зі сцени співали ансамбль «Розмай», веселили піснями і танцями дитячі колективи «Дзвіночки», «Капітошки», дует «Не пара». Чудовим завершенням концерту став обіцяний директором благодійного фонду сюрприз – виступ народного артиста Адама Горбатюка. Піщани і гості взяли участь у розіграші лотереї, призами в якій стали мікрохвильова піч, соковижималка, фени, праска, настінні годинники та багато іншого.

З приходом магічної купальської ночі почалося найцікавіше. З іншого берега озера припливли човнами русалки, співали обрядові пісні, плели віночки і кидали їх на воду. А далі погляди всіх присутніх прикувало до себе гігантське купальське вогнище, яке впродовж цілої ночі дарувало своє тепло й енергію тим, хто розважався на молодіжній дискотеці під відкритим небом.

3

2

3

13

2

4

2

1

1

2

6

3

3

3

2

3

1

3

3

3

3

2

4

3

3

5

3

5

4

9

4

4

3

2

2

4

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром