Підприємців перевірять, чи мають неофіційних працівників: кого проінспектують першими

18 Лютого 2021, 11:30
2692

Управління Держпраці у Волинській області проведе інформаційні та інспекційні заходи з питань запобігання використанню незадекларованої праці.

Про це йдеться на сайті установи.

У лютому та березні цього року заходами охоплять такі сфери діяльності: транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність, ремонт автотранспортних засобів та технічне обслуговування.

Читайте також: У МОЗ хочуть додати послуги, що фінансуватимуться за кошт держави

Як зауважила Оксана Рубльова, перша заступниця начальника Управління Держпраці у Волинській області, для Управління пріоритетними напрямками роботи залишаються як проведення превентивних заходів, так і здійснення контрольних.

«Наша мета – вкотре нагадати усім зацікавленим сторонам про ризики та небажані наслідки, які несе незадекларована праця. Зокрема, неофіційно працевлаштовані працівники втрачають соціальні гарантії – трудовий стаж, відпустку, виплату з втрати тимчасової непрацездатності. Роботодавці перебувають під тиском ймовірних штрафних санкцій, які доводиться сплачувати, у разі виявлення неоформлених працівників. А держава потерпає від несплати податків, що напряму впливає на рівень життя населення», – повідомила Оксана Рубльова.

Тому під час проведення заходів посадові особи Управління вкотре наголошують на соціальній безпеці громадян та штрафних санкціях для суб’єктів господарювання, тим самим спонукаючи виводити бізнес з тіні на світло.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром