На Шаччині вшанували воїнів учасників бойових дій на території інших держав

16 Лютого 2021, 17:03
2182

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

В селі Пульмо вшанували воїнів на території інших держав та згадали по подію виведення військ з Афганістану.

Про це повідомили у пресслужбі Шацької селищної ради.

Секретар Шацької селищної ради Богдан Тимошук, староста Оксана Тумік, голова районної організації ветеранів Афганістану Володимир Носуліч, а також воїни-інтернаціоналісти, учасники бойових дій на сході України та рідні померлих відвідали могили загиблого в Афганістані Василя Сагана та мужніх захисників Івана Галуха, Анатолія Голянтича і Євгена Сагана.

1

Про те, щоб учасники заходу змогли безперешкодно дійти до могил на засніженому кладовищі, заздалегідь подбали староста та працівники місцевої школи.  Протоієрей Олександр Черевко, настоятель Свято-Миколаївського храму с. Пульмо, помолився за упокій душ учасників бойових дій та висловив співчуття рідним.

"Чужа Афганська війна відгукнулася в серцях українців великим болем і непоправними втратами. В глибокій шані схиляю голову перед пам’яттю тих, хто загинув. Щира вдячність ветеранам Афганістану, які і нині передають бойовий досвід молодим та безстрашно стають на захист України в гібридній війні на Сході.  Бажаю вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку, впевненості в завтрашньому дні, миру і добра", – зазначив Богдан Тимошук, звертаючись до бійців-ветеранів.

Воїни поділилися теплими спогадами по своїх побратимів, розповіли, як важко їм усім було повертатися в мирне життя, долати «афганський синдром» і лікувати душевні й тілесні рани. Присутні поклали до пам’ятників квіти, висловивши побажання: «Ніколи знову…».  

Також цього дня учителі та учні Світязького ліцею вшанували пам'ять загиблого воїна-афганця Володимира Хомича - випускника місцевої школи. У скорботі низько схилили голови перед пам'яттю усіх тих, хто загинув, та висловили глибоку шану та повагу мужності усім учасникам бойових дій на території інших держав.


1









 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024