Служіння Богу для родини священика з Пульма - це їхнє життя

08 Липня 2017, 11:55
3976

Швидко минає час, збігають дні за днями. Ми аналізуємо своє прожите життя за вчинками, за тим, що нам вдалося досягти. Про декого з людей і не знаєш що сказати, чим поділитися. Тому що ми більше робимо для себе та сім’ї, а не для інших.

А ось про настоятеля Свято-Миколаївського храму села Пульмо протоієрея Олександра Черевка можна сказати багато. П’ятнадцять років пройшло з того часу як молодий священик зі своєю чарівною матушкою приїхали до нас на парафію. І тільки зараз, дивлячись на своїх дітей, усвідомлюєш - наскільки юними вони були. А їм тоді було по 20 років. Та священик - це справді покликана і вибрана Богом на служіння людина. Господь благословив їх на нелегку працю у винограднику Христовому, щоб нести Божу науку своєму народові.

5

 

З нашим батюшкою та його вірною помічницею-матушкою пов’язано все лише добре і хороше. Адже церква, служіння Богу - це їхнє життя. Багато позитивних змін відбулося в нашому селі з їх приходом. Свято-Миколаївська церква стала найбільшою окрасою села. Виблискує золотими куполами та закликає кожну віруючу людину до спасіння, до того, щоб шукати Царства Божого та правди Його.

На церковному подвір’ї цвітуть квіти, посаджені і доглянуті матушкою. Фруктовий сад, який посадив батюшка, вже приносить плоди. Батюшка не лише навчає, а є прикладом доброти, любові, порядності, справедливості, терпіння, розуму, милосердя. Отець Олександр перший б’є в набат, коли в селі або якоїсь людини сталася біда, простягає руку допомоги, всіляко підтримує. Радіє зі своїми прихожанами, коли в них народжуються діти, благословляє на щасливе сімейне життя молоді подружні пари.

А як люблять духовного наставника діти! Коли ми їздили в паломницькі поїздки, вони хотіли сидіти біля батюшки, бути поряд з ним. Отець Олександр присутній на всіх урочистих заходах і в дитячому садочку, і в школі. Тому що має бажання іти до дітей, дбає про духовне виховання нашого майбутнього покоління, проявляє велику любов до кожного.

А ще священик відзначається щедрістю. Пасіку тримає для людей. Щоб пригостити всіх на МедовийСпас цілющим медом, що приносять «божі комахи», які потребують клопіткої вмілої праці. І взагалі, всі церковні свята в нашому селі проходять на високому рівні. Славлячи Бога, молячись до угодників Божих, батюшка з матушкою організовують біля церкви трапези любові, щоб ніхто з прихожан не відчув себе одиноким. Саме отець Олександр допомагає нам усвідомити і зрозуміти, що незважаючи ні нащо ми повинні бути добрими, вірити в Бога, молитися, прощати, жити згідно зі заповідями Божими. Бо вони записані в кожного на скрижалях нашого серця і допомагають приймати правильні рішення.

Всечесний отче, Ви є мудрим наставником та взірцем для всіх нас: турботливим сином для одиноких людей похилого віку, порадником-другом для молодих, люблячим батьком для малюків. За роки служіння на парафії батюшка Олександр, матушка та їх донечки-школярки (до речі, старша Марійка закінчила з відзнакою 9 клас, Софійка успішно засвоїла програму 1 класу) стали для всіх пульмівчан рідними та дорогими людьми. Ми дякуємо Богу, що послав нам такого мудрого, розумного, доброзичливого наставника та співучу, талановиту, милу матушку. Нехай милосердний Господь допомагає Вам у всіх добрих справах, посилає мудрість, терпіння, виваженість та духовної сили.

4

 

З любов’ю та найкращими побажаннями парафіяни Свято-Миколаївського храму

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024