У податковій службі нагадують власникам земельних паїв про обов’язок декларувати доходи

15 Лютого 2021, 13:30
1096

Податківці нагадують мешканцям сільської місцевості про обов’язок задекларувати доходи, отримані у 2020 році.

Насамперед доходи повинні задекларувати власники земельних паїв площею понад 2 га у разі надання їх в оренду, – інформують у пресслужбі Головного управління ДПС у Волинській області. 

Окрім того, подати річну податкову декларацію зобов’язані мешканці громад, які минулого року отримали доходи від здачі в оренду сільськогосподарської техніки чи від обробітку землі власною технікою в період сезонних польових робіт з комерційною метою, тобто на оплатній основі.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області пропонують декларантам для подання декларації скористатися можливостями Електронного кабінету.

Зокрема, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи».

За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Нагадаємо, що подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України).

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Читайте також: В Україні запрацює європейська освітня програма для державних службовців

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39