У санаторії "Лісова пісня" з'явився Нептун та Мавки

07 Липня 2017, 21:30
5242
Ніч перед святом Купала вважається таємничою та чарівною. У Шацькому краї біля озера Пісочне у санаторії «Лісова пісня» зібралися гості та відпочивальники на вечорниці, як і годиться за давніми українськими звичаями
 
Про це пише Волинь-нова.

Розвагу і заняття кожен тут міг знайти протягом всього дня. Тут були надувні гірки і батути для дітей, рухливі ігри для наймолодших, тимчасові та флеш-тату, аквагрим, напої, солодощі та інші смаколики. Спеціально для свята запросили народну майстриню Ларису Глушкову з Ростані Вона проводила майстер-клас плетіння віночків.

Цього вечора дівчата пускали свої вінки за водою. Вважається, що в яку сторону він попливе, там і живе наречений. А стилізовану постановку вечорниць представили глядачам народний ансамбль «Молодички» Шацького міського Будинку культури під керівництвом Ніни Вирович. Тут були і наряджання дерева Купайла, яке пустили на воду, і пускання віночків в озеро, навіть босоніж через кропиву стрибали. 


 

Також глядачів радували своїми піснями Марина Забродоцька, Вікторія Ягодинець, Марія Шпак. Веселила гуморесками Галина Стадник. Дарував музичні подарунки народний ансамбль «Лісова пісня». Танець мавок подарували красуні з Піщі. Родзинкою свята став виступ народного артиста України Віктора Кавуна.

Надвечір з озера човном приплив Нептун, охоронець озера Пісочне, водяник та красуня-мавка. З їхнім приходом і запалили величезне вогнище, біля якого грілися, танцювали та просто веселилися усі присутні.

Ще на початку гулянь ведуча Ольга Гайова оголосила про святкову безпрограшну лотерею. Головним призом став копчений вугор, а найменшим – чупа-чупс.
Традиційне свято закінчили гулянням до ранку та запальними танцями під живу музику.

img]4_19720566_813347072148781_1702123534_o.jpg[/img]

1

1

1

2

1


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром