На Волині через негоду обмежили рух автомобілів

11 Лютого 2021, 17:55
2216

Обмеження руху транспортних засобів на окремих автодорогах місцевого і державного значення та дистанційне навчання у школах – основні рішення, які прийняли під час засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, аби об’єднати зусилля для мінімізації наслідків негоди.

Про це повідомив Юрій Погуляйко – голова Волинської обласної державної адміністрації на своїй сторінці у фейсбуці.

Зазначені заходи запроваджують на найближчі два дні, доки не відступить негода.

У ході засідання напрацювали заходи, що допоможуть мінімізувати наслідки ускладнених погодних умов у період з 11 лютого.

Зокрема, за пропозицією начальника управління ДСНС у Волинській області Володимира Грушовінчука вирішили обмежити рух великовагового та великогабаритного транспортних засобів на автодорогах державного значення, як це вже робили до цього, а також на дорогах місцевого значення, які зазвичай найбільше страждають від снігових переметів.

Таке рішення приймають, аби уникнути аварійних ситуацій, запобігти виникненню заторів та якнайшвидше розчистити дорогу. Лише за останню добу представники управління ДСНС здійснили 13 виїздів, аби визволити зі снігового полону автомобілі.

Так, як зазначено у протоколі засідання, ввели обмеження руху великовагових та великогабаритних транспортних засобів на автомобільних дорогах державного значення:

Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин - /М-06/ на ділянці м. Володимир-Волинський – село Павлівка;

Т-03-05 Нововолинськ – Іваничі – Павлівка – Локачі на ділянці село Павлівка – селище  Локачі;

Т-03-03 Луцьк – Радомишль – Демидівка – Дубно (в межах Волинської області);

Т-18-02 /М-07/ - Маюничі – Велика Осниця – Красноволя – Колки – /Р-14/ – Копилля – Рожище – Торчин – Шклинь - /Р-17/ на ділянці селище Торчин – село Шклинь;

Ввели обмеження руху усіх транспортних засобів на автомобільних дорогах місцевого значення:

у Луцькому районі:

а/д О 030744 Локачі – Шельвів – Линів – Кошів – Білосток – Антонівка – Забороль - /Р-22/ на ділянці Забороль – Антонівка – Білосток – Кошів – Линів – Шельвів;

у Локачинському районі:

а/д О 030745 Локачі – Хорів – Старий Загорів – Конюхи – Привітне – /Т-03-11/ – Войнин – Шельвів – Затурці на ділянках Шельвів – Войнин – Привітне, Хорів – Локачі;

Термін: на час ускладнення погодних умов».

Щодо навчання у школах, то згідно з рішенням комісії, завтра, 12 лютого, освітній процес відбуватиметься дистанційно.

Нагадаємо, на минулому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС 9 лютого прийняли рішення, що освітній процес у навчальних закладах, до яких організовується доїзд дітей, перевести у дистанційну форму навчання. Решті школам – приймати рішення на місцях педагогічними колективами.

Сьогодні ж вирішили – в абсолютно усіх школах завтра навчатимуться дистанційно.

Окрім того, запропонували установам та підприємствам, де неможливо працювати дистанційно, скорегувати робочий графік таким чином, аби розвантажити громадський транспорт та населені пункти, зменшивши скупчення людей у години пік.

На Шаччині ситуація під контролем: всі дороги до шкіл прочищені, освітні заклади поки працюватимуть у звичному режимі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39