В районі посилять контроль за відвідуванням розважальних закладів неповнолітніми

06 Липня 2017, 17:05
1638

Про це говорили під час оперативної наради, яка відбулася в Шацькій райдержадміністрації.

Інформувала присутніх про підсумки роботи в районі щодо захисту прав дітей за підсумками І півріччя 2017 року Олена Кропивник, в.о.начальника  служби у справах дітей райдержадміністрації.

На первинному обліку в службі станом на 3 липня перебуває 31 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, з яких 8 - дітей-сиріт та 23 дитини, позбавлені батьківського піклування. Протягом 6 місяців 2017 року поставлено на первинний облік служби 1 дитину-сироту, яку влаштовано під опіку. Також під опікою та піклуванням громадян перебуває 26 дітей-стиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, одна дитина навчається в Головненській школі-інтернаті на повному державному утриманні, 4 дітей виховується в прийомних сім’ях.

В районі створено і функціонує три прийомні сім’ї, в яких виховується 6 прийомних дітей. Протягом півріччя прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу в районі не створювались.

У співфінансуванні з обласним бюджетом (50 тис. грн.. з районного та 50 тис. грн. з обласного бюджету) було виділено на ремонт житла дитини-сироти із села Самійличі.

На профілактичний облік службою взято 11 дітей, які проживають у 5 сім’ях. Загалом на даний час на обліку в службі перебуває 22 сім’ї, в яких виховується 53 дитини.

Службою у справах дітей спільно з з представниками інших структур здійснюється контроль за відвідуванням неповнолітніх культурно-розважальних закладів, заборони продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів. В цьому році вже проведено 17 таких рейдів, сімох батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.184 КУ «Про адміністративні правопорушення» , які не забезпечують належні умови навчання та виховання своїх дітей.

Як відзначив голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, влітку особливо гостро стоїть питання відвідування неповнолітніми розважальних закладів, особливо у вечірню пору. Тож, на його думку, в цьому питанні треба посилити контроль, і не лише проводити рейди, а й проводити профілактичні бесіди з власниками закладів. Залучати до проведення рейдів директорів шкіл та вчителів.

Сергій Карпук, в свою чергу, просив звернути увагу на те, що влітку багато хто з дітей влаштовується на роботу продавцями без оформлення трудових договорів.

«Коли мова йде про торгівлю морозивом, то це ще якось можна зрозуміти. А коли підакцизними товарами - то на це повинні реагувати відповідні служби, куди комісія районної ради, яка виявлятиме такі факти, надсилатиме усі матеріали» - зазначив він.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром