Мінеральна вода, добудова басейну та розвиток санаторію у Згоранах – директорка «Лісової пісні» відзвітувала про роботу

11 Лютого 2021, 11:50
4555

Майнова комісія Волинської обласної ради заслухала та обговорила звіт директора комунального підприємства «Волинський обласний санаторій «Лісова пісня» Руслани Дибель.

Про це повідомляють на сайті Волиньради.

Вона нагадала обранцям громади, що очолює підприємство упродовж трьох останніх років. За цей період відбулося багато оновлень і поліпшень в оздоровниці: реконструювали приміщення відділу маркетингу, оновили автобусну зупинку, відремонтували понад 30 номерів, розпочали ремонт їдальні, провели доброустрій території, на озері побудували новий місток, який став привабливою локацією для відпочивальників.

Читайте також: У селищній раді повідомили, скільки коштуватиме вивіз сміття для шачан

Минулого року вдалося знайти й розконсервувати свердловину мінеральної води. Одеський інститут курортології підтвердив результати досліджень 1986 року про  лікувальні властивості мінеральної води, яку можна було б випускати під брендом «Лісової пісні».

Минулий рік для санаторію, як і багатьох інших підприємств, був надзвичайно складним через поширення коронавірусу і карантин.

«У 2018 році ми заробили 37 млн  856 тис.грн, в успішному для нас 2019 - майже 47 млн грн, а в 2020 - 27 млн 311 тис. грн. Відповідно, в 2018 році було 967 тис. грн прибутку, у 2019 - 2,5 млн грн, а в 2020 - всього лише 177 тис. грн», - назвала цифри для порівняльного аналізу Руслана Дибель. 

Вона каже, що торік фінансова ситуація оздоровниці постраждала через не зовсім виправдану позицію регіональної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка своїм рішенням фактично заборонила роботу санаторію з березня по серпень.

«При цьому в Шацькому районі, де знаходиться наш санаторій, в цей період фіксувалося найменше захворювань на COVID-19», – каже Руслана Дибель.

Найголовніше проблемне питання - відсутність власного басейну. Будівництво споруди почалося понад 30 років тому. Торік об'єкт увійшов до переліку ДФРР, але кошти виділені не були.  До цьогорічного переліку ДФРР недобудований басейн не включили.

Директорка Руслана Дибель наголосила, що басейн  – дуже важливий для оздоровниці, якщо він буде, то й побільшає клієнтів, які купують комерційні путівки.

Читайте також: «Без патріотизму не буде України», - шацький грузин з українським корінням

Окрім цього, проблем в оздоровниці чимало. Цьогоріч санаторію виповниться 50 років. Поважна дата нагадує, що багато приміщень і території потребує оновлення. Частину  будівель потрібно утеплити.

Величезних капіталовкладень потребує і колишній дитячий санаторій у Згоранах, який рішенням сесії приєднаний до «Лісової пісні».

«У нашому колективі є бачення розвитку оздоровниці у Згоранах та перспективи виходу її на ринок», - заявила Руслана Дибель.

Між тим, депутати Ігор Лех та Володимир Бондар запитували директорку, якими є перспективи діяльності санаторію як бюджетоутворювального підприємства і що має домінувати в його діяльності: соціальна значущість чи прибутковий бізнес.  

Руслана Дибель вважає, що між соціальним і прибутковим статусами комунального санаторію має бути баланс.

«Чим більше будемо мати комерційних путівок, тим більше – прибутків. Але для цього потрібні інвестиції, щоби санаторій мав кращий вигляд. Наш колектив дуже старається і робить все можливе. Клієнти їдуть від нас із вдячністю, скарг не пишуть, але ми бачимо в перспективі цей санаторій іншим і кращим», - додала Руслана Дибель.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт порадив директорці грамотно планувати напрямки діяльності залежно від сезону. "Зрозуміло, що найбільше комерційних путівок у вас - влітку, а весна, зима, осінь - період для посилення роботи реабілітаційних центрів", - вважає Григорій Пустовіт.

Радник голови обласної ради Михайло Імберовський та депутатка Оксана Філіпчук радили менеджменту санаторію вдосконалити діяльність відділу маркетингу та активніше популяризувати оздоровницю в соціальних мережах.

За підсумками обговорення питання, депутати взяли звіт директорки до відома.

Крім того, комісія розглянула кадрове питання. Оскільки 11 лютого закінчується термін дії контракту з Русланою Дибель на посаді директора санаторію "Лісова пісня", рекомендовано голові обласної ради призначити її т.в.о керівника оздоровниці.

Директора санаторію обиратимуть на конкурсній основі.

Читайте також: В Шацьку незаконно торгували рибою

Коментарі
11 Лютого 2021, 17:09
Так навіщо знищили санаторій у Згоранах?
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024