Гроші на громадські роботи є, а роботи - немає

05 Липня 2017, 16:05
1650

Про виконання районної Програми зайнятості населення на оперативній нараді розповіла Мирослава Терета, директор Шацького районного центру зайнятості.

Програма визначає основні напрямки реалізації державної політики у сфері зайнятості, заходи і шляхи вирішення проблем у цій сфері. Фахівці центру зайнятості індивідуально підходять до кожного, хто шукає роботу, та роботодавців. Безробітним, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, пропонують навчання за державними програмами, курси підвищення кваліфікації, організовують круглі столи, ярмарки вакансій, семінари, на яких стимулюють до самозайнятості.

За півроку послугами Шацького центру зайнятості скористалося 753 громадян, 619 з яких мали статус безробітного. Було працевлаштовано 307 осіб, що звернулись до центру зайнятості за сприянням у працевлаштуванні (завдання Програми на 2017 рік – 440).

Загалом станом на 1 липня на обліку в центрі зайнятості перебуває 357 безробітних, в тому числі 149 жінок (41,3%), 101 особа з числа молоді до 35 років (28,3%), та 139 - особи, котрі недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці (38,9%). За звітний період прийнято рішення про надання компенсації єдиного внеску роботодавцям, які працевлаштували на нові робочі місця безробітних. За направленням центру зайнтості проходили стажування 39 безробітних, з яких 28 було працевлаштовано після навчання, 10 - ще проходять навчання.

За півроку роботодавцями подано 324 вакансії, з яких 296 було укомплектовано на кінець червня.

Значна увага приділяється організації громадських робіт, до яких залучено 21 особу, до робіт тимчасового характеру - 80 осіб. На фінансування цього виду робіт передбачали кошти тільки дві ради - Шацька селищна (7 тис.грн.) та Ростанська сільська (4 тис.грн.).

Мирослава Терета попросила сільських голів у місцевих бюджетах все-таки передбачати кошти на громадські роботи, оскільки у сільських радах роботи вистачає, та й для бюджету громади це є часткове заощадження бюджету. Загалом в центрі зайнятості на громадські роботи передбачено чималу суму – 87 тис.грн., з яких використано лише 8 тис.грн. 

Як вона зазначила, кошти на громадські роботи може передбачити у своєму бюджеті ще й Світязька сільрада, але її голова Микола Цвид заявив, що із благоустроєм справляються власними силами, і в сільської ради немає потреби передбачати на це кошти. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром