У селі Прип’ять вирощуватимуть лохину та малину

05 Липня 2017, 11:00
2583

Про це йшлося на сесії Шацької селищної ради, де депутати  розглянули запити від Головного управління Держгеокадастру у Волинській області щодо висловлення позиції щодо надання земель у власність за межами населених пунктів.

Декому депутати не погоджували надання земельних ділянок під садівництво на підставі ч.7 ст.118 Земельного Кодексу України (у зв’язку з невідповідністю Схемі планування території Шацької селищної ради).

Так, жителька селища Шацьк просила виділити їй земельну ділянку під садівництво за межами населених пунктів біля наметового містечка в ур.Гряда. Саме на цю територію, як повідомив Шацький селищний голова Сергій Віннічук, розробляється документація для реалізації європроекту з облаштування кемпінгової стоянки та облаштування пляжу за європейськими стандартами вартістю 400 тисяч євро. Про це знають і в районному, і в обласному управліннях Держгеокадастру, і чому не пояснили жінці ситуацію та не порадили написати заяву на іншу земельну ділянку - Сергій Віннічук, голова Шацької селищної ради, не розуміє.

Як і варто було очікувати, від депутатів жінка отримала відмову.

Ще чотирнадцятьом жителям селищної ради, які просили виділити земельні ділянки під садівництво на території біля села Прип’ять, депутати дали згоду. Адже, як розповів мешканець Шацька Віктор Носуліч (один з тих,  хто претендує на земельну ділянку), на цій чималій площі планується вирощувати кущі лохини та малини. Чоловік неодноразово бував у Польщі, бачив, як там господарюють, тож хоче займатися садівництвом і в рідному Шацькому районі.

Підтримав його й Іван Гінчук:

 «Якщо земля, яку люди хочуть взяти, ще рік-два побуде без обробітку, то заросте лозами. Там і так чимала частина вже заросла, і треба вкласти чималі кошти, аби все довести до ладу. А якщо людина хоче займатися садівництвом - ми тільки за, будуть робочі місця місцевим людям».

Вдруге не погодили депутати заяви від Шацького РайСТ на узгодження місця розташування двох груп тимчасових споруд  для провадження підприємницької діяльності на орендованій земельній ділянці біля ресторану «Голубі озера». Причина - судова справа між підприємством та селищною радою ще знаходиться в суді.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024