Про соціальне забезпечення атовців та їхніх родин говорили у «Лісовій пісні»

02 Липня 2017, 21:10
1835

Про те, чи повною мірою забезпечені рідні загиблих воїнів, йшлося на зустрічі за участю представників обласних департаменту соціального захисту населення, управління охорони здоров’я, управління Пенсійного фонду. Конференція відбулася на базі санаторію «Лісова пісня», що у Шацькому районі.

81 мільйон гривень одноразової допомоги отримали сім’ї загиблих волинян – учасників АТО. Торік 37 бійців і сімей полеглих отримали компенсацію на придбання житла, загалом – 25 мільйонів гривень. Згідно з розпорядженням Кабміну від 7 червня цього року, для Волині передбачено ще 13,5 мільйона гривень на компенсацію сім’ям, а також інвалідам І-ІІ груп – учасникам АТО для покращення житлових умов. Про говорили на конференції з питань соціального захисту  рідних полеглих бійців. – повідомляє сайт ВРД НСТКУ.

Обурює ж людей те, що чимало співвітчизників незаслужено отримали посвідчення учасника  АТО, розраховуючи на пільги. А голова громадського об’єднання «Незламні нововолинці» Володимир Демчук повідомив, що не всі отримали земельні ділянки під будівництво.

Громадська організація «Члени родин загиблих учасників АТО «Надія» була створена  два роки тому. Як розповіла голова її ради Людмила Карабан, консолідувавши зусилля, легше пережити горе і вирішити проблеми.

На думку учасників конференції, а саме батьків і дружин загиблих бійців, справедливим має бути і пенсійне забезпечення. І цим вони звернулися до начальника ГУ ПФУ в області Петра Філіпчука.

Мета тематичної конференції – налагодити роботу всіх структур і установ задля підтримки учасників АТО і членів їх сімей, – наголосила заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець.

Учасники конференції зійшлися на тому, що всі гілки влади повинні об’єднатись, аби захисники Вітчизни і їх рідні мали належну підтримку, зокрема, передбачені державою соціальні гарантії.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром