Юні туристи з Пульма стали переможцями конкурсів туристсько-краєзнавчого зльоту

01 Липня 2017, 22:05
1990

На турбазі «Юний турист», поблизу села Лище Луцького району, відбувся 62 обласний туристсько- краєзнавчий зліт учнівської молоді  Волині,  який   організував Волинський обласний Центр туризму, спорту та екскурсій за сприяння управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

Понад 200 спортсменів з 19 команд брали участь у змаганнях. Наш район представляли вихованці гуртка «Спортивний туризм» БДЮТ, учні загальноосвітньої школи І- ІІІ ст. с. Пульмо. Три дні команди долали різні маршрути комбінованого туристсько-краєзнавчого походу, довжиною від 12 до 15 кілометрів та виконували різні завдання на етапах, які включали елементи туризму, орієнтування на місцевості та краєзнавства.

На старті команди отримували карту із зазначеними спеціальними етапами на маршруті та картку із завданнями, які кожного дня були різними. Із собою в похід обов’язково брали воду, їжу, аптечку, компас та необхідне туристське спорядження для подолання технічних етапів з туризму. Під час проходження маршруту діти долали навісну переправу через яр, траверс схилу, підйоми та спуски з наведенням страховки, демонстрували свої вміння та навички в топографічній зйомці місцевості, визначали азимут та відстань, виконували завдання та тести з історії рідного краю, природи, медицини, транспортували умовного потерпілого, долали водну перешкоду на човнах, застосовували різні прийоми з орієнтування на місцевості. За три дні юні туристи подолали понад 40 кілометрів.    

А  вечорами діти брали участь у конкурсах «Туристської самодіяльності», «Туристського побуту», «Кашоварів». На конкурсі кашоварів  куліш по-пульмівськи  судді оцінили найвищими балами і присудили пульмівчанам І місце. Перемогу команда здобула також в конкурсі «Туристського побуту». Всі дні дітям сприяла гарна сонячна погода, яка дала можливість добре відпочити на природі в колі друзів.

Педагоги та школярі висловлюють собливу вдячність  Василю  Печуку та Олені Лікіних за спонсорську допомогу в організації поїздки. 

 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024