Голова обласної ради відвідав Шаччину

29 Січня 2021, 15:00
4138

Зведення нової школи, будівництво очисних споруд на Світязі, нового пункту пропуску на кордоні з Польщею та ряд інших питань розглянув  під час робочої поїздки до Шацького краю голова Волинської обласної ради Григорій Недопад. 

«Узяв за традицію проводити виїзди без попереджень, щоб бачити умови роботи та вивчати виклики, що стоять перед нашою областю. Втім, попередньо отримував запрошення до зустрічі від голови Шацької громади та депутатів, адже розповісти керівництву цієї ОТГ дійсно є про що. Ми побачили вдалі результати роботи й перспективи, які можуть стати новим потужним проривом для громади Шацька», – повідомляє на своїй сторінці у фейсбук очільник 

Читайте також: Цьогоріч завершать ремонт дороги «Адамчуки-Світязь-Шацьк»

Йдеться насамперед про відкриття пункту пропуску «Адамчуки-Збереже» – на рівні області до реалізації проєкту готуємось посилено, потрібні підтримка і розуміння від держави. Адже перспективи відкриття ще одного пункту пропуску дуже оптимістичні, потреба у ньому колосальна. Нова точка перетину кордону не тільки розвантажить існуючі пункти пропуску, але і пришвидшить його перетин, вдихне нове життя у сферу туризму, полегшить можливість відпочинку на озерах Шацька для іноземних туристів, відкриє нові перспективи для волинян.

Хороші прогнози і по будівництву школи села Піща, яка підпадає під фінансування по програмі ДФРР, а отже можна робити попередні прогнози й очікувати, що у 2022 році діти цього і наближених сіл матимуть новеньку й обладнану всім необхідним школу.

Також планують відкрити системи каналізування й очисних споруд в селі Світязь у рамках великого інфраструктурного проєкту «Покращення екологічної ситуації в Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь». Будемо працювати, аби запустити каналізаційну мережу якнайшвидше, орієнтовно розраховуємо на цей літній сезон.

«Як бачимо, прогнози позитивні – навіть в умовах коронавірусної кризи Волинь розвивається, а вказані проєкти захоплюють своїм масштабом і важливістю для усієї Волині», – каже Григорій Недопад.

Читайте також: Приміщення статистики у Шацьку: хто все-таки придбав контору в центрі селища

3

3

3

1


 

Коментарі
30 Січня 2021, 01:16
Нема в нас влади після Клімчука.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024