В Шацьку здешевлять власникам вартість штучного осіменіння корів і телиць

28 Січня 2021, 10:15
1913

25 січня в Шацькій селищній раді відбулася нарада з техніками штучного осіменіння громади, в якій взяли участь Сергій Карпук, селищний голова, Марія Костюк, зоотехнік Волинського обласного племоб’єднання, та старости сіл.  Метою зібрання стало укладення договорів з техніками, обговорення заходів стимулювання їх роботи, нагальних питань і проблем цього сектору тваринництва.

– Штучне осіменіння є основним і найбільш досконалим біотехнологічним методом для поліпшення породних і продуктивних якостей тварин. Тому так важливо його застосовувати, коли стоїть питання про відтворення поголів’я великої рогатої худоби, зокрема і на території Шацької громади,  – зазначила Марія Платонівна.

На нараді вирішили здешевити власникам вартість штучного осіменіння корів і телиць та збільшити заробітну плату технікам – усе коштом коштів місцевого бюджету. Відповідно до калькуляції вартість штучного осіменіння нині становить 306 грн. Якщо раніше власник тварини сплачував 50% від цієї суми, то сьогодні заплатить лише 67 грн. Технік, який отримував 60 гривень за одну запліднену корову, нині матиме 100 грн.

Спільно обговорили питання штучного осіменіння свиней; відновлення програми підтримки галузі сільського господарства, зокрема стимулювання власників, які утримують у господарстві ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби; створення і розповсюдження по селах громади пам’яток з важливою інформацією для власників сільськогосподарських тварин.

 – Приємно, що Шацький селищний голова приділяє увагу розвитку галузі тваринництва громади, стан якої зараз не найкращий. Бо це робочі місця, добробут місцевих жителів, забезпечення населення якісними продуктами харчування, – наголосила зоотехнік Волинського обласного племоб’єднання.




 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024