Начальник Шацької поліції відзвітувався перед громадою

02 Липня 2017, 09:10
2719

На сесії Шацької селищної ради перед депутатами звітував начальник Шацького відділення поліції Віталій Мархальчук. Начальник поліції розповів про стан боротьби зі злочинністю та адміністративними правопорушеннями за 5 місяців 2017 року та стан підготовки із забезпечення громадського правопорядку у період літнього відпочинкового сезону.

Так, у Шацькому відділенні поліції зафіксовано 167 повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Зареєстровано 69 кримінальних проваджень, з них в 27 випадках особам повідомлено про підозру (в минулому році - 18).

На території Шацької об’єднаної громади за 5 місяців цього року скоєно 41 кримінальне правопорушення, що становить 59% від скоєних правопорушень по району. Серед них найбільш поширеними є крадіжки приватного майна (17), нанесення легких тілесних ушкоджень (6). Було розкрито 9 кримінальних правопорушень, скоєних на території ОТГ (крадіжки, незаконне поводження зі зброєю, нанесення тілесних ушкоджень).

Серед адміністративних правопорушень лідирують порушення правил дорожнього руху - 318, з яких найбільше порушень - керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння - 23 випадки. Зафіксовано випадки дрібного хуліганства, поява в стані алкогольного сп’яніння, зберігання наркотичної речовини (2 випадки), 9 фактів невиконання батьками своїх обов’язків та інші. Протягом періоду забезпечено охорону громадського порядку на понад 20 масових заходах, в літній сезон - у місцях масового відпочинку людей (ур. Гряда, села Мельники, Гаївка). На даний час охорону громадського порядку забезпечують 16 працівників нацполіції.  Проаналізував Віталій Мархальчук кількість злочинів в розрізі населених пунктів Шацької громади. «Не всі злочини розкриваються, на те є певні об’єктивні та суб’єктивні причини,» - підсумував доповідач.

У депутатів до доповідача були й запитання, зокрема, про те, що зроблено поліцією за фактом нещодавньої масової бійки на Гряді та в якій постраждали люди.

«На сьогодні порушено кримінальне провадження, встановлено всі особи, які брали участь у бійці. Одному «фігуранту», який знаходиться в лікарні, решті трьом - про звинувачення повідомлено листом, бо ці особи знаходяться «в бігах». Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу,» - прокоментував начальник поліції.

Відповідно у депутатів виникло й інше питання - про режим роботи таких закладів, як «Одіссей», біля якого й сталася бійка та відвідувачами якого й були її учасники. Як повідомила секретар селищної ради Людмила Цевух, виконкомом селищної ради цьому закладу погоджено режим роботи - до 23 години.

Виконуючий обов’язки старости Іван Гінчук поцікавився, як іде слідство про підпал його господарської будівлі, бо, як розповів староста, результату роботи поліції він не бачить і по сьогодні. На це Віталій Мархальчук порадив звернутися до слідчого у цій справі, він надасть повну інформацію.

Друге питання, яке виникло в Івана Гінчука, чому в селі Припять в день проведення випускного вечора, на якому було чимало приїжджих з сусідніх сіл та навіть району, не було працівника поліції. А Людмила Єрофєєва , депутат, начальник відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА зазначила, що лист з графіком проведення випускних вечорів відділом освіти був направлений на відділення поліції. То в чому причина - Віталій Мархальчук обіцяв зясувати.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром