У Верховній Раді пояснили, чому Україна зараз не може використовувати вакцини від коронавірусу

26 Січня 2021, 16:55
1398

Цього тижня Верховна Рада України може ухвалити закон щодо державної реєстрації вакцини від COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у коментарі журналістам після засідання фракції розповів перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Депутат зазначив, що на засіданні фракції обговорювався проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання (№4613).

"Він є важливим. Він, фактично, відкриває саме для вакцин тільки по COVID можливість "emergency use", тому що зараз немає такої можливості в українському законодавстві. Відповідно, всі вакцини в світі, які існують, не пройшли так звану третю стадію випробувань. На це треба більший термін, рік ще треба. І всі країни їх починають використовувати в режимі "emergency use", - пояснив Корнієнко.

Водночас в Україні немає правових підстав для таких дій.

"Тому, я думаю, що ми цей законопроєкт оперативно приймемо на цьому тижні. Він набере чинності швидко. І дійсно, ми можемо розраховувати на початку лютого почати перші партії отримати вакцини й далі почати, відповідно до плану вакцинації... за ним далі рухатися", - підсумував депутат.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024