Шачан запрошують на богослужіння в честь святої мучениці Тетяни

24 Січня 2021, 15:54
2324

В Шацьку відбудеться богослужіння на честь святої мучениці Тетяни.

У понеділок, 25 січня, в каплиці святої мучениці Тетяни ПЦУ смт Шацьк відбудеться служба Божа на честь шанованої в православних християн святої.

Початок Літургії о 9:00.

Свята Тетяна жила в ІІІ ст. за правління римського імператора Олександра Севера. У молодому віці вирішила присвятити все своє життя Ісусові і прожити його в непорушеному дівоцтві. Через те, що вона відмовилася відступити від Бога, Тетяну жорстоко мучили. Кожного вечора, залишаючи її побитою, вимученою, з переламаними кістками, на ранок зустрічали повністю здоровою і додавали їй нових мук.

Її віра творила дива. Та кати не хотіли вірити в силу Божу. Коли дівчину в ідольських храмах змушували поклонитись Діані чи іншим ідолам, їх статуї падали. З кожним днем покарання ставали жахливішими: Тетяну палили на вогні, обрізали волосся, думаючи, що в ньому сила, тіло різали бритвами, та замість крові текло молоко і пахощами наповнялось повітря. Змінювались слуги, виснажені своїм завданням, - вони отримували покарання від ангелів, які весь час оберігали дівчину. Наостанок, бачачи, що Тетяна залишається жива, і не знаючи, що ще з нею робити,було видано наказ обезглавити мученицю.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024