Шачанці загибель чоловіка допомогли пережити діти і цікаве захоплення

24 Січня 2021, 16:51
4948

На Новорічні та Різдвяні свята Тетяна Карлюк з Шацька прикрашає свою оселю власноруч змайстрованими виробами. А ще молода жінка оздоблює кошички та скляночки, щоб у них господині набрали освяченої води на Водохреще. 

По це пише газета «Вісник+К».

Тетяна Карлюк закінчила Шацький лісовий технікум, згодом – Львівський учбово-дослідний університет, трудилася старшим майстром лісу в селі Галузія Маневицького району. Але повернулася у рідний Шацьк і працювала в рибгоспі продавчинею-завскладом. Вийшла заміж за односельця Олега. Народила трьох діток і тішилася сімейним щастям. На жаль, доля завдала страшного удару – минулого року, коли найменшій донечці минуло всього три місяці, загинув в аварії чоловік. Від великого горя врятували маленькі дітки та захоплення.

На базарі та в Інтернеті часто бачила гарні прикраси до волосся для дівчаток, але завжди не вистачало часу, щоб спробувати самій виготовити щось. А підростала ж донечка. Одного разу жінка сіла за роботу. Мудрувала, вигадувала… Результат втішив.

– Спочатку рідні не розуміли, що я не просто складаю з атласних стрічечок різні орнаменти, щоб вийшла заколка, а душею відпочиваю. Якби ви тільки знали, як тепло та добре, коли твориш оздоби, які згодом прикрашатимуть волосся маленьких принцес, – каже Тетяна.

Майстриня виготовляє ще й новорічний декор. Минулого року її попросили святково оздобити свічник. Тому задумалася, як зробити так, щоб клієнт лишився задоволеним. Покупець дивувався її фантазії. А нещодавно майстриня загорілася ідеєю прикрасити кошички і скляночки для водохрещенської води. Людям подобаються вироби Тетяни Карлюк. Купують їх не тільки для себе, а й на подарунок. Кілька з них уже помандрували до Америки, Польщі та Росії.

Ірина МАЇЛО

3

3

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024