На території Шацької громади хочуть побудувати тренувальний оздоровчий центр для параспортсменів

23 Січня 2021, 13:20
3078

Аби підтримати команду волинських спортсменів-паралімпійців і проаналізувати умови створення реабілітаційно-спортивного центру, делегація з Волині побувала в унікальному Західному реабілітаційно-спортивному центрі, який за своїми потужностями та матеріально-технічною базою є кращим і єдиним закладом такого рівня в Україні.

Участь в робочій поїздці взяли голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, перший заступник голови Юрій Поліщук. Ініціював поїздку депутат обласної ради, керівник обласного Центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю "Інваспорт" Віктор Галан-Влащук, – інформують у Волинській обласній раді.

«Наші волинські спортсмени-паралімпійці показують вражаючі спортивні результати, прославляють Волинь і звісно ж потребують підтримки.Тому однозначно ми будемо використовувати всі можливості для створення належних умов тренувань і розвитку спортивно-технічної бази. А приклад Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України показує, яких висот і успіхів можна досягти у цьому напрямку. Адже в Україні існує перспектива створення ще кількох подібних центрів і варто докласти зусиль, щоб у майбутньому спробувати залучити державне фінансування для реалізації проєкту на Волині».– зазначив Григорій Недопад

Робочий візит волиняни розпочали з огляду і вивчення організації роботи Західного реабілітаційно-спортивного центру НКСІУ. Заклад, розташований у Карпатах на висоті понад 800 м в селі Сянки Львівської області, дійсно приголомшує своїми потужностями, створенням найкращих умов для тренувань спортсменів з інвалідністю, краєвидами і площею, що охоплює більше 100 гектарів.

«Зараз у центрі перебувають близько 30 наших волинських спортсменів. Волиняни беруть участь у чемпіонаті України з академічного веслування, параканое (ураження опорно-рухового апарату) та лижних перегонів (порушення слуху), який також проходить на базі центру, Сьогодні ми не тільки вивчаємо базу, а особливо доступність, яка має існувати скрізь для людей із особливими потребами. Ми також підтримуємо наших спортсменів і пишаємося їхніми здобутками. Хочу з приємністю відзначити активний розвиток організації «Інваспорт», наша спортивна сім’я розвивається, збільшується, ростуть і досягнення спортсменів. Оскільки держава планує будувати п’ять великих спортивних центрів, ми маємо намір запропонувати створення одного з них на рівні Волині. Для таких цілей розглядаємо ділянку в Шацькій ТГ. На сьогодні сучасна комплексна база – єдина в Україні і потреба в таких закладах величезна. Йдеться не тільки про тренування спортсменів, але і про реабілітацію після травм. Тобто заклад виконуватиме подвійну функцію», –  розповів Віктор Галан-Влащук. 

 

Коментарі
23 Січня 2021, 22:14
Ось чого нам не вистачало! Коронавірус у жасі втікає на Росію.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром