«Чорний список» якості: яке солодковершкове масло заборонили для продажу

19 Січня 2021, 10:00
16628

В рамках II етапу мас-медійного проєкту «СТОП ФАЛЬСИФІКАТ» Громадська організація «Громадський контроль захисту прав споживачів» провела відбір 61 зразка масла солодковершкового в торговельних мережах чотирьох регіонів України: Суми, Миколаїв, Черкаси та Івано-Франківськ.

Про це інформують у Шацькому районному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області.

Відібрані зразки направили до двох незалежних акредитованих лабораторій: Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи та Державного підприємства «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів» (ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ») для визначення вмісту немолочного жиру.

За результатами проведених досліджень у 14 зразках масла солодковершкового виявлено вміст немолочних жирів, що не дозволено чинним ДСТУ 4399:2005 “Масло вершкове. Технічні умови”.

         Згідно з положенням статті 5 Закону України “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”, масло солодковершкове виробників з датами виготовлення/партіями вказаних у результаті перевірки не відповідає законодавству щодо надання інформації про харчові продукти та не може перебувати в обігу відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

         – При цьому звертаємо Вашу увагу, що оператори ринку які не є відповідальними за інформацію про харчовий продукт, не мають права здійснювати обіг харчових продуктів, щодо яких вони мають інформацію про невідповідність їх законодавству щодо надання інформації про харчові продукти, а реалізація таких продуктів - тягне за собою накладення штрафу на юридичних та фізичних осіб, – застерігають в установі. 




 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром