Шацька громада налагоджує співпрацю з обласною адміністрацією

18 Січня 2021, 10:25
2362

На базі Волинського регіонального офісу ULEAD відбулася інформаційна сесія Управління агропромислового розвитку Волинської ОДА з територіальними громадами області.

Про це повідомляють  в Шацькій селищній раді.

На онлайн-заході були присутні Людмила Єрофєєва, заступниця Шацького селищного голови з питань діяльності виконавчого органу, Василь Цвид, начальник Шацького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, та старости сіл громади.

Олександр Троханенко,  заступник голови Волинської ОДА, зауважив, що сільські території та аграрний сектор мають чималий потенціал для розвитку, які повинні прагнути до стандартів європейської країни. Тому зустріч була покликана знайти ресурси та резерви й точки дотику поміж чиновниками та представниками громад.

Керівник Волинського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Анатолій Пархом'юк зазначив, що триває робота з громадами, попри пандемію коронавірусу. З березня 2020 року РО по всій країні почали працювати в онлайн-режимі. Також Програма оперативно відреагувала на виклики, з якими стикнулися громади, а відтак 1400 громад України отримали набори з масками.

Начальник управління агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко розповів про співпрацю з питань розвитку агровиробництва у сільських територіях: завдання, бачення та стратегічні цілі, преференції щодо розвитку підприємництва в селі, державні та регіональні програми. З його слів, громади мають зрозуміти, що їхні доходи – у їхніх руках. Також він підкреслив важливість функціонування індивідуальних селянських господарств, кооперативів та розвитку органічного виробництва.

Про земельні відносини в територіальними громадами, передачу земель, співпрацю, функції контролю повідомив Володимир Боярчук, начальник головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Детально про співпрацю з Держпродспоживслужбою розповів Богдан Лозинський, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Про Державний аграрний реєстр інформувала присутніх Світлана Соколовська, директорка Регіонального відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств.

Питання Дорадчої служби на допомогу аграріям висвітлив Ростислав Войтюк, директор Волинського обласного учбового центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів агропромислового комплексу, керівник дорадчої служби.



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024