Шацький молокозавод почав виробляти сир

25 Червня 2017, 14:15
8024

ТзОВ «Шацький молокозавод» з часів розвалу Союзу залишилось єдиним переробним підприємство, яке не тільки зуміло вижити у важких кризових умовах 90-х років, а й більш-менш стабільно функціонує в Шацькому районі й тепер. Попри усі труднощі, підприємство пробує запустити нову лінію виробництва сирів.

Як розповів директор ТзОВ «Шацький молокозавод» Михайло Поліщук, у травні підприємство розпочало виготовлення сиру більш ніж десяти видів, серед яких - чечіль косичка, сулугуні, адигейський, бринза, козацький…

Розпочинали виробництво із маленьких партій - по 2-3 кілограми кожного виду в день, потім поступово збільшували до 10-12 кілограм. Чотири види сиру (чечіль, адигейський, сулугуні та бринза) роблять постійно більшими партіями - по 12-25 кілограм, бо є на них попит.

Надалі, як розказує Михайло Поліщук, якщо людям сподобається їхня продукція та вона матиме попит, будуть поступово нарощувати виробництво до 30-50 кг. Для виробництва молокозавод використовує винятково натуральні молочні продукти без домішок, тож якість як масла, так і сирів, виробник гарантує.

Ціна також є доступною: чечіль косичка та сулугуні коштують на молокозаводі по 100 гривень за кілограм, а бринза та адигейський - по 60 гривень за кілограм.

Поки що сири реалізовуються на Шацькому ринку та безпосередньо на молокозаводі. Якщо буде попит у магазинах - підприємство також готове співпрацювати з ними.

Тож бажаємо молокозаводу успіху у цій справі!

2

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39