Світязянин побудував біовулик, у якому зцілює людей

24 Червня 2017, 22:03
6452

Дуже часто від гостей Шацького району можна почути зауваження: «У вас, окрім озера, нема нічого цікавого, нема куди піти чи отримати якісь оригінальні послуги».

На початку нового відпочинкового сезону вирішили перевірити, невже й справді нема родзинок. Почали зі Світязя. Цікаве там, окрім озера, все ж таки є, але про нього ще мало хто знає, йдеться про біовулики. Ними почав займатися Юрій Сачковський, - пише «Новий погляд+» за 17 червня 2017 року.

− Бджолина продукція, отримана на своїй пасіці, − стовідсотково натуральна, я впевнений у її якості. У сім’ї підростає двоє дітей, тож, найперше, це було потрібно для власного споживання. Потім, як-то кажуть, «втягнувся», – пояснює своє захоплення власник оригінального царства.

1

Все починалося з двох вуликів, які купив для себе. Багато читав в Інтернеті, цікавився у людей, потроху прийшли знання і навики. Власний мед спочатку був тільки для себе: в сім’ї його люблять усі, та й копійка зайва не буває.

– Допомагав мій давній товариш Микола Горбач, він займається бджолярством з діда-прадіда, – розповідає Юрій. – Ми робимо біовулики на замовлення. Виготовивши будиночок, встановлюємо його за бажанням власника, допомагаємо з інвентарем, консультуємо, тобто проводимо своєрідне сервісне обслуговування. Також надаємо можливість відпочивати й оздоровлюватися у нашому біовулику.

3

Лікувальний будиночок зроблений із натурального дерева (липи, сосни, вільхи), в ньому знаходяться вулики із бджолами. Є одна на два вулики суцільна лежанка, в якій зроблено отвори, що затягнуті зсередини сітками. Це для того, щоб комахи не потрапляли в ту частину будиночка, де відпочивають та підліковуються люди. Таких лежанок у біовулику дві, тобто всього живе 4 бджолиних сім’ї і може лежати одночасно двоє пацієнтів.

1

Аромотерапія, яка відбувається, коли людина відпочиває у біовулику, теж річ унікальна.

– У бджолиній сім’ї, при виготовленні продукції, відбуваються складні процеси перетворення пилку, нектару, воску. При цьому в повітря виділяється дуже багато рослинних фітонцидів. Це добре впливає на здоров’я, укріплює імунітет та заспокоює нервову систему. Такі біовулики є двох типів: з оциліндрованого бруса й арочний. У нас зараз стоїть арочний, але на замовлення можемо робити обидва варіанти, – додає бджоляр.

3

Той, хто хоч раз бував на пасіці, знає, яке там чисте повітря, здається, що воно стерильне, тому дихати ним дуже корисно. Та й науковці стверджують: дві години сну в біовулику за якістю прирівнюються до звичного шестигодинного.

– Першими моїми відвідувачами були, звісно, ж діти. Донька Улянка та племінниця Катя навіть ночували у будиночку. Зараз надворі вже тепло, можна не хвилюватися за дівчаток. Зазвичай донька від найменшого шурхоту прокидається, а коли кілька разів заходив поглянути, як вони там, то жодна не проснулася, – зауважує Юрій.

2

Коли запитала у дівчаток, які враження, у відповідь почула дружне:

− Супер! Шкода, що не можна кожного дня там спати. Бо легко звикнути до дзижчання й вібрацій, потім і в хаті треба буде комусь дзижчати, − дружно сміються діти.

Біовулики для Світязя та й всього Шацького району − справа нова, до речі, вони вперше виготовлені саме у нас, в Україні, а набувають популярності у всьому світі.


3

 

Прокоментувати надання таких послуг попросили лікаря санаторію «Лісова пісня» Ірину Жмурко.

– Апітерапія − це новий напрям медицини, заснований на застосуванні цілющих продуктів, що виробляються бджолами для оздоровлення організму людини. Саме апітерапія набуває дедалі більшого інтересу.

Впливає на організм людини бджолине біополе. Нормалізується артеріальний тиск, покращуються процеси мікроциркуляції, серцевий та мозковий кровообіг, функція дихання, усувається спазм і покращується тонус м’язів. Таким чином відбувається природне оздоровлення без використання хімічних засобів.

1

Бджолина мікровібрація – річ неповторна, у вулику постійний гул. Махаючи крильцями, аби створювались певні потоки для провітрювання вулика і випаровування вологи, бджоли створюють вібрації певної частоти, які заспокоюють нервову систему, нормалізують кров’яний тиск, стабілізують психоемоційний стан, покращують роботу нирок, сечовивідних шляхів, зменшують біль у спині, м’язах і суглобах, викликають міцний здоровий сон.

Сон у такому будиночку має позитивний ефект на весь організм людини: зникає втома, біль у м’язах, покращується настрій та апетит, значно підвищується працездатність. Температура у вулику завжди становить 35°С , що також позитивно впливає на організм.

А продукти бджільництва – прополіс, маточне молочко, віск, запахи пилку, рослинні фітонциди (корисні речовини, що вбивають шкідливі бактерії) – мають властивості природних антибіотиків і виявляють антимікробну дію, стимулюють роботу серця людини, покращують імунітет.

До речі, санаторій «Лісова пісня» вже кілька років використовує таку процедуру для лікування своїх пацієнтів.

Світлана ЛОНЧУК

Запрошуємо на оздоровлення у біовулику в с. Світязь. Потребуєте консультації зі встановлення й експлуатації біовуликів, телефонуйте 068-0036779.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024