У Шацькому соцзахисті роз'яснили, хто має право на компенсацію по догляду за рідними

11 Січня 2021, 11:34
3050

Управління соціального захисту Шацької РДА інформує про те, хто має право призначення компенсації фізичним особам, відповідно до Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженого постановою КМУ від 23.09.2020р.№859.  

Про це йдеться на сайті Шацької РДА.

Згідно  з роз’ясненнями, сім’ю, за Сімейним кодексом, складають особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки. Конституційний Суд України у своєму рішенні від 3 червня 1999 року також навів перелік ознак проживання однією сім’єю, серед яких наявність спільних витрат, спільний бюджет, купівля майна для спільного користування, спільні витрати на утримання житла, тощо.

Для підтвердження факту спільного проживання з особою, якій надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, та догляду за нею, складається акт про проведення обстеження сім’ї фахівцями структурного підрозділу.

З огляду на вищезазначене, право на призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, мають особи, які надають соціальні послуги і є братом, сестрою, невісткою, зятем, тіткою, дядьком,  племінником, внуком (особою другого та третього ступеня споріднення), спільно проживають з особою, що потребує догляду, пов’язані з нею спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024