Шацьк: стартувала приписка 17-річних юнаків до військкомату

10 Січня 2021, 09:26
3152

У Шацьку стартувала щорічна приписна кампанія юнаків до військового комісаріату.

Відповідно до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» в січні - березні 2021 року буде проводитися приписка до призовних дільниць громадян України чоловічої статі 2004 року народження, які постійно або тимчасово проживають на території Шацької селищної ради, – йдеться на сторінці Шацького районного ТЦК та СП у фейсбуці.

До призовних дільниць щороку протягом січня - березня приписуються громадяни, яким у рік приписки виповнюється 17 років.

Приписка проводиться згідно з постановою Кабінету міністрів України від 21.03.2002 року № 352 (зі змінами), протягом січня - березня проводиться виклик юнаків за повісткою до районних (міських) ТЦК та СП, з метою взяття на первинний військовий облік та визначення ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня, здобутої спеціальності або професії, рівня фізичної підготовки, вивчення особистих якостей.

Читайте також: Стало відомо, скільки платитимуть резервістам за збори у новому році

Громадяни, які мають групу інвалідності або за станом здоров’я не можуть прибути до районних (міських) військових комісаріатів, можуть надати підтверджуючі документи про стан здоров’я через близьких родичів (мати, батько, дружина).

Звертаємо увагу, що приписка до призовних дільниць проводиться виключно для уточнення інформації, щодо взяття на військовий облік та визначення придатності до проходження військової служби.

Що таке приписне посвідчення? Це важливий і необхідний документ:

- для реєстрації місця проживання;

- містить дані про готовність юнака виконати свій військовий обов’язок;

- для подачі документів у вищий навчальний заклад для здобуття освіти;

- при працевлаштуванні;

- при зміні місця проживання та реєстрації.

Приписники, які будуть визнані придатними до військової служби зобов'язані в період з 1 березня 2021 року по 30 травня 2021 року отримати в Шацькому районному ТЦК та СП своє приписне свідоцтво.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024