У новому році змінюють правила приймання документів для призначення різних видів соціальних допомог, житлових субсидій та пільг

30 Грудня 2020, 12:25
2417

З 1 січня року органи соціального захисту населення втрачають повноваження щодо здійснення приймання документів мешканців громади для надання адміністративних послуг соціального характеру.

Про це повідомляє управління соціального захисту населення Шацької райдержадміністрації .

Постановою КМУ від 28.10.2020 №1035 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» встановлено пряму заборону приймання документів для призначення різних видів соціальних допомог, житлових субсидій та пільг від населення спеціалістами управління соціального захисту населення з 1 січня.

Заяви з необхідними документами прийматимуть лише уповноваженими посадовими особами виконавчого органу селищної ради територіальної громади та посадовими особами центру надання адміністративних послуг та передаватимуться управлінню соціального захисту населення.

Починаючи з 1 січня заяви з необхідними документами приймаються від громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний веб-портал електронних послуг).

Отже, заяви для надання соціальних гарантій здавати необхідно спеціалістам центру надання адміністративних послуг та уповноваженим особам у віддалених населених пунктах територіальної громади (в старостинському окрузі).

 Функції щодо надання (призначення) соціальних гарантій залишаються в управлінні соціального захисту населення.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром