У 2021 році «Укрзалізниця» планує підвищення тарифів для пасажирів

28 Грудня 2020, 10:10
905

«Укрзалізниця» планує підвищення тарифів на перевезення для пасажирів на 2% у місяць, починаючи з квітня 2021 року. 

Такі дані відповідно до фінансового плану компанії на 2021 рік повідомили на сайті Центру транспортних стратегії.

Це дозволить «Укрзалізниці» отримати додатково більше пів мільярда гривень доходу. При цьому в компанії планують працювати над динамічною тарифікацією та мають намір пропонувати систему знижок. 

«Індексації цін на пасажирські перевезення не відбувалася вже кілька років, ми тримали ціни упродовж всього карантину, тому і зростання закладаємо дуже плавно – на 2% в місяць. Це дозволить нам отримати понад пів мільярда гривень доходу, що не перекриє всіх витрат на перевезення, але дозволить нам інвестувати в поліпшення якості послуг. Ідея полягає в тому, щоб зростання тарифів на 2% для конкретного пасажира перекрити його особистим комфортом під час подорожі», – повідомив глава філії УЗ «Пасажирська компанія», в.о. члена правління АТ УЗ Олександр Перцовський.

Своєю чергою, голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак в ході презентації проєкту фінплану зазначив, що менеджмент має намір спілкуватися з Міністерством інфраструктури щодо збалансованої політики щодо пасажирських перевезень, а також працюватиме над питанням найбільш збиткового напряму в пасажирських перевезеннях – приміському.

За його словами, «Укрзалізниця» планує укладати публічні договори про надання послуг з обласними адміністраціями і великими компаніями, які зацікавлені в перевезеннях співробітників в комфортних умовах.

«Підхід простий: є договір – є електричка і якісний сервіс, немає договору - будемо обслуговувати напрямки за залишковим принципом. Іншого варіанту впливу на місцеві органи влади у нас практично немає», – заявив Жмак.

Читайте також: Укрпошта у січні і лютому доставлятиме пенсії за тарифами 2020 року

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024