У Шацькому районі контролюватимуть роботу пунктів заготівлі грибів та ягід

17 Червня 2017, 22:10
1852

На оперативній нараді в Шацькій райдержадміністрації розглянули питання організації роботи заготівельних пунктів по заготівлі грибів та ягід в районі, про що інформувала Галина Носуліч, начальник відділу регіонального розвитку, екології та залучення інвестицій Шацької РДА.

Про це пише «Шацький край» за 17 червня.

 Розпорядженням утворена районна постійно діюча комісія з організації державного контролю за заготівлею другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів. Ліміт на заготівлю ягід чорниці на 2017 рік становить 470 тонн по ДП «Шацьке учбово-досвідне лісове господарство». Заготівля лісових ресурсів в 2017 році буде здійснюватись відповідно до Порядку видачі спеціальних дозволів і встановлення лімітів на заготівлю другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань, затвердженого рішенням обласної ради.

Виконкомам селищної та сільських рад, постійним лісокористувачам, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», потрібно забезпечити облік заготівлі лісових ресурсів у період сезону заготівлі. Завдання з перевірки роботи пунктів заготівлі на території населених пунктів, відповідно до чинного законодавства України, здійснюється посадовими особами, уповноваженими на те виконавчими комітетами сільських, селищної рад та уповноваженими посадовими особами органів внутрішніх справ. Контроль за заготівлею покладається на створену райдержадміністрацією комісію та утворені нею мобільні робочі групи. До складу мобільних робочих груп входять представники державної лісової охорони, поліції, державної податкової служби в районі, управління фінансів РДА.

У минулому році від заготівлі ягід і грибів сільські та селищна ради отримали чималі поступлення у свої бюджети. Як-то буде у цьому році, покаже час. Головне - в цій роботі не ловити гав.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром