Що зробила Держпродспоживслужба на території району протягом року

11 Червня 2017, 18:20
1360

Про роботу управління Держпродспоживслужби в Шацькому районі на оперативній нараді в райдержадміністрації розповів  Віктор Білополець, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії.

Службою постійно проводяться заходи щодо недопущення занесення на територію району та розповсюдження небезпечних інфекційних захворювань тварин та птиці.

У 2017 році клінічно досліджено ВРХ на гіподерматоз (1013 голів), на лейкоз – 1291 корова, з яких виявлено реагуючих на лейкоз 4 корови (1 в с.Мельники та 4 в с.Піща). На грип птиці досліджено 150 птахів, на хворобу Ньюкасла - 445, на сказ – 38 тварин.

Проведено моніторинг дев’ятьох диких свиней на африканську чуму свиней, вакциновано проти АЧС – 1505 свиней, а 663 собаки та 51 кота вакциновано проти сказу.

Систематично проводиться державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд за дотриманням ветеринарно-санітарних вимог на рибо господарствах, продовольчих ринках. На постійному контролі служби – пункти заготівлі молока, пасіки, господарства різних форм власності та інші об’єкти. Проведено ветеринарно-санітарне обстеження ТзОВ «Шацький молокозавод», там же постійно проводиться відбір  зразків молока на вміст токсичних елементів, пестицидів, нітратів, антибіотиків, рибонуклеїдів.

На постійному контролі служби – питання недопущення занесення на територію району африканської чуми свиней. На випадок виявлення на території району цієї хвороби, як розповіли на оперативній нараді, установа забезпечена необхідними дезінфікуючими й миючими засобами, спецодягом та паливно-мастильними матеріалами.  

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024