Перед судом постав чоловік, який знайшов боєприпаси на Шаччині

07 Грудня 2020, 11:20
3991

В липні цього року не одружений та не працюючий військовозобов`язаний знайшов в лісовому масиві урочища «Червине», що на околиці с. Острів`я, бойові припаси.

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Чоловік на землі під деревом виявив чорний поліетиленовий пакет, в якому містилося п`ять гвинтівочних патронів калібру 7,62*54 мм та дванадцять проміжних патронів калібру 7,62*39 мм зі зменшеною швидкістю кулі, обмеженою кулею зі сталевою серцевиною. Патрони придатні для стрільби та належать до бойових припасів.

Осуджений, не маючи передбаченого законом дозволу, забрав їх у собі, чим вчинив дії спрямовані на незаконне придбання бойових припасів.

Відповідно закону, військовозобов'язаний мусив повідомити правоохоронні органи про знахідку, однак забрав додому та заховав в коморі. 

27 вересня поліціянти виявили та вилучили сховані патрони.

В судовому засіданні обвинувачений  свою винуватість визнав повністю і суду повідомив, що наміру протиправного використання зазначених боєприпасів та їх збуту не мав.

З урахуванням наведеного, суд вважає, що обвинуваченому слід призначити покарання у вигляді позбавлення волі.

Але, враховуючи, що чоловік проживає разом із матір`ю, яка потребує сторонньої допомоги, а також те, що від дій винного не настали тяжкі наслідки, суд дійшов висновку про можливість виправлення без відбування покарання.

Отож, суд ухвалив призначити покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення.

Також обвинувачений муситиме сплатити в дохід держави 1307 гривень за проведення судової експертизи зброї.

Речові докази знищать.

Коментарі
07 Грудня 2020, 21:37
Звучить як байка дідуся Крилова. Новому начальнику поліції терміново показник намалювали?
10 Грудня 2020, 02:39
бред сивої кобили
12 Грудня 2020, 01:55
Хренові з ментів артисти !За організацію і постановку<br/>Двійка! Фантазії ноль.Кіно яке б подивились, чи шо?
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024