В Шацьку судили ковельчанку за вирощування конопель

06 Грудня 2020, 15:00
2695

Шацький суд розглянув справу щодо уродженки міста Ковеля, яка має освіту, заміжня, матір чотирьох дітей, що не працює, не судима раніше.

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Жінка з початку квітня цього року на земельній ділянці свого чоловіка вирощувала без мети збуту 30 рослин. Після проведення експертизи, виявилося, що рослина роду конопель (Саnnabis).

Вирощувана рослина згідно Постанови Кабінету міністрів України №770 від 6 травня 2000 року «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів», віднесена до рослин, які містять наркотичні засоби та психотропні речовини та обіг яких допускається для промислових цілей.

Таким чином, своїми діями ковельчанка вчинила кримінальний проступок, передбачений ч. 1 ст. 310 КК України.

В підготовчому судовому засіданні обвинувачена свою винність визнала повністю, щиро розкаялася сприяла органу досудового розслідування у розкритті кримінального проступку.

Жінка подала суду письмове клопотання і просила звільнити її від кримінальної відповідальності у зв`язку з каяттям і кримінальне провадження щодо неї закрити.

Суд дійшов висновку про можливість звільнення обвинуваченої від кримінальної відповідальності у зв`язку з її каяттям.

Кримінальне провадження представники Феміди закрили.

Жінка муситиме сплатити судові витрати 650 гривень за проведення судової експертизи наркотичних засобів.

Речові докази  рослин конопель, що знаходяться на зберіганні в кімнаті речових доказів Любомльського відділу поліції знищать.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром