Учасникам АТО пропонують самостійно вибирати санаторій для проходження лікування

07 Червня 2017, 22:15
4409

З 1 березня 2017 року учасники АТО та особи з інвалідністю отримали право на вільний вибір санаторно-курортного закладу для проходження лікування відповідно до медичних показань.

Про це повідомляють у Шацькому бюро правової допомоги.

Тобто відтепер людина може самостійно обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації та перебування на обліку для санаторно-курортного лікування. Після перевірки закладу на відповідність встановленим вимогам  укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги. Забезпечення санаторно-курортним лікуванням здійснюється в межах кошторисних призначень з врахуванням черговості згідно з обліком для санаторно-курортного лікування.   

Ще одним важливим моментом є те, що вартість санаторно-курортного лікування за рахунок державного бюджету не може перевищувати граничний розмір вартості путівки, визначений Мінсоцполітики. У разі, коли вартість санаторно - курортного лікування в обраному санаторно-курортному закладі перевищує граничний розмір вартості путівки, особою з інвалідністю чи учасником АТО здійснюється доплата цієї різниці за рахунок власних коштів.

На сьогодні Міністерством соціальної політики встановлено граничну вартість путівки   за надання послуг із санаторно-курортного лікування деяким пільговим категоріям громадян: інвалідам війни з числа постраждалих учасників антитерористичної операції, інвалідам загального захворювання та з дитинства - 5250 грн.; інвалідам з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку - 18217 грн; учасникам бойових дій з числа постраждалих учасників антитерористичної операції - 6300 грн; громадянам, що супроводжують інвалідів I групи (за винятком інвалідів з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - 4691 (260,6) грн з податком на додану вартість.

Дізнатися про санаторії, у яких  проводиться лікування, а також ознайомитись з переліком санаторно-курортних закладів, можливостей лікування, умовами проживання та харчування, вартістю путівки можна, звернувшись до органів соцзахисту. Основною законною підставою для відмови у виборі закладу може бути  невідповідність санаторно-курортного лікування та діагнозу особи. В такому випадку орган соцзахисту має запропонувати інший санаторій.

За додатковою інформацією звертайтесь до Володимир-Волинського  МЦ з надання БВПД, адреса: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19  тел. (033 42) 3-80-11, 3-80-16 та Шацького бюро правової допомоги за адресою: смт Шацьк, вул. 50 років Перемоги, 16, тел. (03355) 2-08-47, Skype: Шацьке бюро правової допомоги.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39