Перехід Адамчуки-Збереже: історія та перспективи

01 Грудня 2020, 09:45
4950

Майже 10 років щоліта у Шацькому районі декілька днів відкривають тимчасовий пункт пропуску між Україною та Польщею.

Про те, що зроблено та планують зробити розповіли в громадській організації «Єкорегіон: Світязь».

Щороку зростає кількість людей, які перетинають кордон понтонним мостом. Тому, є сенс говорити про відкриття постійного автопереходу.

Виявляється, що 14 років тому уже розробили проєктно-кошторисну документацію на будівництво пункту пропуску та прилеглі території села Адамчуки.

У 2015 році розробили детальний план території з визначенням необхідної інфраструктури.

Польські колеги при обговоренні будівництва вказували на відсутність саме інфраструктури.

Капітальний ремонт дороги до Адамчуків – важливий крок до досягнення мети відкриття постійного автопереходу з Польщею.

Читайте також: Показали, як проходить ремонт дороги у селі Грабово

Коментарі
01 Грудня 2020, 13:04
"Розкручується" черговий голядинський мильний пузир. На жаль половина жителів Шацького краю вірять в цю авантюру. Деякі навіть скупили 10 років назад у "голядинських бендерів" в Адамчуках землю і регулярно "отримують" мильний прибуток с цієї землі. Люди добрі-невже ви такі наївні як діти.
01 Грудня 2020, 21:07
Згідний повністю з Агат. У поляків від Бугу до хутора дорога грунтова!<br/>І появи ніякого виробництва у нас не планується від слова зовсім! Парк грає роль гальма.
01 Грудня 2020, 23:52
Запрошуємо до співпраці у громадську організацію, будемо раді чути думку кожного мешканця щодо перспективних напрямків розвитку Шацької громади!)))))
02 Грудня 2020, 00:02
Запрошуємо до співпраці в громадську організацію «Екорегіон « Світязь», будемо раді чути думку кожного мешканця Шацької громади щодо перспективних напрямків її розвитку!)))
02 Грудня 2020, 00:07
Наш край більше може розвиватися в туристичному напрямку, а не виробництва!<br/>Цікаво, хто зі світязьких чи пульмівських піде працювати на завод?<br/>Чи всі літом сидітимуть по відпустках-лікарняних? <br/>До чого ото дурна мова?<br/>Хіба погано, що хочуть розвивати туризм і відпочинок на міжнародному рівні?
02 Грудня 2020, 02:33
А звідки Ви такі розумні взялись і що можете? Тільки поговорити? За основу взяли напрацювання попередньої влади і все? Цікаво... Хто Ви?
02 Грудня 2020, 18:22
Так напрацювання попередньої влади потрібно доводити до якогось результату?? Ніхто ж не присуджує чужі досягнення собі. І цікаво як &amp;quot;негативно&amp;quot; може вплинути будівництво нового пункту пропуску для району, а особливо для його мешканців ? Перетинати кордон без довжелезних черг, велосипедом безперешкодно проїхатись до Польщі, чи цілорічно отримувати якісь кошти з польських туристів - це все погано для району?? Як на мене, позитивних результатів даного проекту значно більше, ніж негативних, і пишу так - усвідомлено, оскільки займались вивченням питання докорінно. Дуже радує те, що є однодумці, адже це все робиться для створення туристично- та інвестиційно привабливої Шацької громади. Потрібно рухатись вперед!)
02 Грудня 2020, 21:35
Відповідь для &amp;quot;розумного&amp;quot; Учасника&amp;quot;. Весь цей проект коштує приблизно 200 млн. дол. Так вот. В державі зараз немає із чого платити вчителям, лікарям, пенсіонерам. Тому уряд на колінах просить в МВФ хоча б якийсь кредит, щоб спасти ситуацію в Україні. Але деякі тупі люди думають (такі як ти Учасник), що уряд випросивши милостиню у МВФ в сумі максимум 500 млн. дол. направить половина цих грошей на дебелий міжнародний перехід між якимись Адамчуками та Збереже. Де по тому боці і по іншому в радіусі 20 км тільки звірі бігають. І відкриття переходу збагатить державу. Не ображайся, но так може розмірковувати або невіглас, або ворог України
02 Грудня 2020, 21:43
До &amp;quot;Учасника&amp;quot;. Україна задихається від нестачі коштів для вчителів, лікарів, пенсіонерів і для вирішення дуже багатьох термінових проблем і просить у МВФ милостиню у 500 млн. дол. А &amp;quot;Учаснику&amp;quot;, щоб можна проїхатись на велосипеді подавай перехід, який в сумі коштуватиме державі біля 200 млн. дол. Ви що люди - невігласи чи дебіли
02 Грудня 2020, 22:07
З чого така інфа, що Україна задихається? ви для чого навіюєте все і роздуваєте паніку?<br/>вчителі отримують непогану зп<br/>Пенсіонери теж без затримок отримують все, що нараховано їм...<br/>Те, що нарахування низькі, то інше питання.<br/><br/>Ніхто не вірив, що набережну зроблять і світязьку поремонтують... але дивіться на результат. <br/>чого б зараз не просунути будівництво переходу?<br/>навіть якщо не вдасться відразу, то за декілька років все можливо
02 Грудня 2020, 22:36
Не вважаю себе тупим, не вважаю себе невігласом і тим більше ворогом для держави, у якій живу. І тут виражати свою неприязнь до чиїхось бажань, праці, а можливо мрій - Вам, як мудрій і &amp;quot;настільки&amp;quot; освіченій людині, зовсім не личить.&amp;quot;Милостині&amp;quot; ніхто не просить, є багато інших шляхів, які допоможуть втілити цю ідею в реальність. І я в це вірю. Україна задихається від людей з таким мисленням, як у Вас. Забули люди про добро...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024